Gemeente Heerlen

Jos Zuidgeest verlaat de gemeenteraad Heerlen

De raadsvergadering van dinsdag 5 en woensdag 6 juli was de laatste voor Jos Zuidgeest (PvdA). Na 27 jaar raadslid te zijn geweest (waarvan 16 jaar wethouder) verlaat hij de gemeentepolitiek. Met ingang van september neemt oud-wethouder Karel Scholtissen de plaats van Jos Zuidgeest in. Hij wordt ook fractievoorzitter.

Burgemeester Gresel bedankte Jos Zuidgeest voor wat hij in de afgelopen jaren heeft gedaan voor de stad. In zijn korte toespraak roemde hij ook zijn werklust, visie en dossierkennis. "In 2002 ontving je de Zilveren Erepenning van de gemeente Heerlen. Niet omdat je zo lang actief was, maar vooral om wat je in die periode hebt gedaan." De burgemeester haalde ook nog het beroemde 'rode boekje' aan dat Jos Zuidgeest in 1996 schrefft over de kwaliteit van het lokale bestuur.

"De afgelopen 27 jaar heb ik vooral gewerkt met hart en ziel en hartstocht. En natuurlijk zal ik zeker last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Maar die kan ik gemakkelijk compenseren met meer vrije tijd en door wat vaker 's avonds thuis te zijn", aldus het scheidend raadslid.

Gemeente Heerlen,7 juli 2005
Voor meer informatie over dit persbericht van de gemeenteraad van Heerlen kunt u terecht bij: Afdeling Communicatie

Monique Leurs, tel. (045)5604367

m.leurs@heerlen.nl


-----------------------
p e r s

---- --