Gemeente Heerlen

Raad stemt in met parkeergarage Coriopolis

Tijdens de raadsvergadering van woensdag 6 juli heeft de gemeenteraad ingestemd met een voorstel tot het ontwikkelen van een parkeergarage op bedrijventerrein Coriopolis, bij de vestiging van de Hogeschool Zuyd. Alleen GroenLinks stemde tegen. De SP stemde tegen het onderdeel van de financiële bijdrage van de gemeente Heerlen aan dit plan.

In de wijk Welten is veel parkeeroverlast. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door Duitse studenten op de Hogeschool. Het bouwen van de parkeergarage en het vaststellen van een studentvriendelijk tarief (48 euro per maand), moeten ervoor zorgen dat de problemen worden opgelost.

Studentvriendelijk tarief

De coalitie (CDA, Stadspartij Heerlen, Leefbaar Heerlen en Ouderenpartij Heerlen) is enthousiast over het plan. Door de bijdrage van de gemeente Heerlen is het mogelijk om het tarief voor studenten aantrekkelijk te maken (48 euro per maand). In dat geval gaan ze de parkeergarage daadwerkelijk gebruiken en is het probleem verholpen. De VVD vindt 48 euro nog steeds erg veel. Als blijkt dat studenten om die reden afhaken moet de Hogeschool dat bedrag naar beneden bijstellen. GroenLinks is tevreden met het aantal parkeerplaatsen dat er nu is. Ze vindt dat ook Duitse studenten beter met het openbaar vervoer kunnen komen. Voor de SP is het investeringsbedrag van 0,5 miljoen euro te hoog en een ander nadeel is het feit dat de gemeente ook nog risico's loopt. En dat terwijl in andere wijken ook parkeerproblemen zijn waar de gemeente niets aan doet.

Economische impuls

Volgens de wethouder betekent het aanleggen van een parkeergarage ook een economische impuls voor het bedrijventerrein. Hij zegde toe dat hij er goed op zal toezien dat er geen parkeeroverlast meer ontstaat in Welten. Daarvoor wil hij de parkeerpolitie inzetten.

Gemeente Heerlen,7 juli 2005
Voor meer informatie over dit persbericht van de gemeenteraad van Heerlen kunt u terecht bij: Afdeling Communicatie

Monique Leurs, tel. (045)5604367

m.leurs@heerlen.nl


-----------------------
p e r s


---- --