Gemeente Coevorden

8 juli 2005

Nieuw onderkomen toezichthouders in Coevorden
Unieke samenwerking instanties voor sociale veiligheid in stationsgebied Coevorden

Veiligheidszorg Drenthe, het OV-bureau Groningen Drenthe, de Nederlandse Spoorwegen en de gemeente Coevorden hebben de handen ineen geslagen voor de verbetering van de sociale veiligheid op en rond het bus- en treinstation in Coevorden. Vandaag is een nieuw onderkomen voor de toezichthouders bij dit station in gebruik genomen.

Het is voor het eerst in Drenthe dat de diverse instanties op deze schaal samenwerken om de veiligheid op en rond een stationsgebied te vergroten. Een onderdeel van dit project is het vestigen van een steunpunt van de Stichting Veiligheidszorg in het stationsgebouw. Dit steunpunt fungeert als basis voor de toezichthouders die in de gemeente Coevorden werkzaam zijn.

Dit betekent voor de bus- en treinreizigers en omwonenden dat er meer toezicht is in het gebied. Tevens zal er als proef gedurende één jaar vier avonden in de week gesurveilleerd wordt. Na deze periode zal er een gezamenlijk evaluatie zijn voor de continuering van dit project. Ook reizigers worden hierbij betrokken. "Coevorden is voor ons een voorbeeldproject voor andere gemeenten in Noord-Nederland", vindt directeur D. Bosvelt van het OV-bureau Groningen Drenthe.

'Fantastisch resultaat'
Vanochtend openden de toezichthouders hun nieuwe onderkomen in het bijzijn van burgemeester B.J. Bouwmeester van de gemeente Coevorden, directeur D. Bosvelt van het OV-bureau Groningen Drenthe, regiomanager C. van Heijzen van NS Noordoost-Nederland en directeur H. de Rade van Veiligheidszorg Drenthe. "Dit fantastische resultaat van vandaag is een mooie opstap naar verdere samenwerking tussen de betrokken partijen", aldus directeur H. de Rade van Veiligheidszorg Drenthe. "De opening van dit steunpunt past prima in ons sociale veiligheidsbeleid", vertelt burgemeester B.J. Bouwmeester van de gemeente Coevorden.

Over OV-bureau Groningen Drenthe
Het OV-bureau is een samenwerkingsverband tussen de provincies Groningen, Drenthe en de stad Groningen. Het voert onder verantwoordelijkheid van de drie overheden verschillende openbaar vervoer taken uit. Van uitvraag voor nieuwe busconcessies of hoogwaardige Kolibri-verbindingen tot gerelateerde aspecten als toegankelijkheid en sociale veiligheid.

Over Veiligheidszorg Drenthe

Veiligheidszorg Drenthe is een zelfstandige organisatie ontstaan uit een samenwerkingsverband van de regiopolitie Drenthe en de gemeenten Coevorden, Borger-Odoorn en Emmen. Doel van de organisatie is het veiligheidsgevoel bij burgers in de betrokken gemeenten te vergroten.

Noten voor de redactie,

Gemeente Coevorden