Dienstenbond CNV

Sociaal plan fusiekrant Wegener/PCM
08-07-2005

Wegener, PCM en de vakorganisatie hebben eind vorige week een principe akkoord gesloten over het sociaal plan voorde joint venture Wegener/PCM. De vakbonden nodigen u uit voor ledenvergaderingen op korte termijn en leggen het sociaal plan met een positief advies ter stemming aan u voor.

Vorige week hebben de vakbonden, na verschillende onderhandelingsronden, een principe akkoord gesloten met uw werkgever over het sociaal plan zoals dat gaat gelden voor de Joint Venture Wegener/PCM. De hoofdlijn van het principe akkoord staat op het intranet van Wegener en PCM. De gehele tekst van principe akkoord komt ook op uw intranet te staan.

Voordat het principe akkoord definitief wordt moeten de leden hiermee natuurlijk instemmen. In overleg met uw werkgever hebben wij hiervoor een tweetal achterbanraadplegingen gepland:

Rotterdam: dinsdag 12 juli om 10.00 uur

bij PCM (AMG) aan de Marten Meesweg 35 te Rotterdam; en

Houten: dinsdag 12 juli om 14.00 uur

bij UNHC aan de Essenkade 2 te Houten.

U kunt zelf bepalen naar welke bijeenkomst u toegaat. We realiseren ons dat de termijn waarop de ledenvergaderingen worden georganiseerd kort is, maar gezien de vakantieperiode en de plannen die Wegener en PCM met de joint venture hebben, lijkt het ons goed op een zo kort mogelijk termijn helderheid te hebben over de sociale gevolgen van de vorming van de joint venture.

De vergaderingen staan open voor de leden van de vakbonden. Wij sluiten beide vergaderingen af met een schriftelijke stemming over het principe akkoord. De uitslag van de stemming wordt meteen bekend gemaakt. De leden die verhinderd zijn kunnen, indien zij dit willen hun reactie per mail doorgeven op het adres apeldoorn@cnvdibo.nl .

Wij hopen u op 12 juli op een van de twee ledenvergaderingen te ontmoeten.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u contact met mij opnemen (tel: 055-5772640 of j.warnaar@cnvdibo.nl ). Ook mijn collega Ahmed Kansouh is betrokken bij dit proces, maar geniet momenteel vakantie.