Dienstenbond CNV

Stand van zaken CAO Delta Lloyd
08-07-2005

Zoals u weet zijn de vakorganisaties bezig met onderhandelingen over een nieuwe CAO met uw werkgever. U heeft in de voorstellenbrief kunnen lezen dat het een lastig CAO-jaar beloofd te worden.

Onder druk van de overheid zijn wij genoodzaakt te onderhandelen over een nieuwe pensioenregeling en de gevolgen van het nieuwe WAO- en nieuwe ziektekostenstelsel. Daarnaast staat een aantal bedrijfsspecifieke onderwerpen op de agenda. Via deze Info brengen wij u op de hoogte van het verloop van de onderhandelingen.

Pensioen
Het lastigste dossier is ongetwijfeld het pensioendossier, vandaar dat wij daarmee zijn begonnen. De pensioenleeftijd gaat, op gezag van de overheid, per volgend jaar naar 65 jaar. Onze inzet is erop gericht de regeling zo aan te passen dat u door meer ouderdomspensioen op te bouwen toch ruim voor u 65ste kan stoppen. Wij willen zoveel mogelijk aansluiting zoeken bij de huidige regeling qua niveau en uittredingsleeftijd.

Delta Lloyd is met een voorstel gekomen waarin zij aangeeft de huidige premiekosten voor de basisregeling uit de CAO te willen gebruiken voor een nieuwe pensioenregeling. Wij zijn als CNV Dienstenbond verheugd dat uw werkgever heeft aangegeven op dit dossier niet verder te willen bezuinigen, maar we maken ons wel grote zorgen over de wil van uw werkgever om de vele overgangsregelingen te financieren. Daarnaast heeft Delta Lloyd aangegeven de risicos van de indexatie voor actieve deelnemers niet meer alleen als werkgever te willen dragen. Met dit standpunt hebben wij grote moeite.

Vervolg
Partijen hebben besloten om de komende maanden te gaan gebruiken voor een intensieve pensioenstudie om met name de problematiek rond de overgangsregelingen volledig in kaart te brengen.

Op 23 augustus a.s. gaan wij dan verder met de onderhandelingen, waarbij wij dan vanaf september ook de andere agendapunten gaan behandelen. Tegen die tijd informeren wij u weer!

Vragen?
Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Ike Wiersinga (i.wiersinga@cnvdibo.nl) tel.nr 023 - 56 51 052 of Ahmed Kansouh (A. Kansouh@cnvdibo.nl) tel.nr 010 26 51 111).