Gemeente Leeuwarden

Samenwerking Cambuur en gemeente bij promotie stad

Bron: Gemeente Leeuwarden (08-07-2005)

Cambuur-Leeuwarden en de Gemeente Leeuwarden gaan de komende zes jaar intensief samenwerken op het gebied van marketing van de stad Leeuwarden. Afspraken daarover staan in het sponsorcontract dat beide partijen donderdag 7 juli ondertekenden.

Onder de noemer 'Expeditie Leeuwarden' laat de gemeente zien dat de Friese hoofdstad een stad is waar het aangenaam wonen, werken, studeren en recreëren is. De overeenkomst met Cambuur-Leeuwarden is een belangrijke volgende stap om deze sterke kanten van de stad goed te laten zien. Zo staat de naam en het logo van Expeditie Leeuwarden komend seizoen zowel op het shirt als op de broek van het officiële tenue van Cambuur Leeuwarden. Ook heeft Cambuur-Leeuwarden een nieuwe spelersbus in gebruik genomen met daarop een prominente plaats voor de term Expeditie Leeuwarden.

Burgemeester Dales is content met de overeenkomst. 'Een goede voetbalclub is het visitekaartje voor een stad. Cambuur-Leeuwarden is gezichtsbepalend voor Leeuwarden en de club hoort echt bij de stad. Het is belangrijk dat het Cambuur-Leeuwarden goed gaat. Wij slaan met deze overeenkomst twee vliegen in één klap. Aan de ene kant stimuleren wij Cambuur-Leeuwarden natuurlijk om zo snel mogelijk weer een eredivisieclub te worden. Daarnaast willen wij als stad profiteren van de naamsbekendheid en sportieve energie die daarvan uitgaat. Deze overeenkomst betekent een gewonnen partij voor beide deelnemers'.