Provincie Limburg

Verzorgingshuis Ave Maria in Geulle wordt Multifunctionele Accommodatie

Provinciale subsidie Leefbaarheidsfonds van 60.000,-

Gedeputeerde Staten ondersteunen het initiatief van de gemeente Meerssen om het huidige verzorgingstehuis Ave Maria in Geulle te transformeren tot Multifunctionele Accommodatie. Zij stellen hiervoor een subsidie van 60.000,- uit het Leefbaarheidsfonds ter beschikking.

Het huidige verzorgingshuis Ave Maria te Geulle voldoet niet meer aan de normen en kwaliteitseisen van deze tijd. Daarom hebben de Stichting Christelijke Zorgorganisatie en Woningstichting Meerssen, in samenwerking met de gemeente Meerssen, een plan voor vervangende nieuwbouw ontwikkeld. Door in haar nieuwe gebouw een Multifunctionele Accommodatie onder te brengen kan het Zorgcentrum barrières wegnemen voor maatschappelijke participatie van haar ouderen en op deze wijze sociaal isolement voorkomen. Daarnaast wordt een zogenaamd multifunctioneel knooppunt gerealiseerd van waaruit niet alleen een variëteit aan laagdrempelige welzijns- en zorgverlening aan de kern Geulle-Boven kan worden geboden, maar ook de sociale vitaliteit en leefbaarheid van deze dorpskern aanzienlijk verhoogd wordt en de noodzakelijke ruimte wordt gecreëerd voor onder meer laagdrempelige cultuuruitingen, ontmoeting, ontspanning en ontplooiing. Het nieuwe Zorgcentrum Ave Maria zal een eigentijds wooncomplex worden. De opzet van het gebouw en de organisatiestructuur zijn erop gericht op een veelzijdige manier zorg en andere diensten te verlenen. Zowel bewoners van het Zorgcentrum als de gemeenschap van de kern Geulle-Boven kunnen er gebruik van maken.

De Provincie Limburg ondersteunt dit initiatief vanuit haar Leefbaarheidsfonds 2005 met 50.000,- in het tekort van de bouwkosten. Daarnaast draagt de Provincie 10.000,- bij voor de nadere ontwikkeling en uitvoering van een inhoudelijk jaarprogramma, dat door bovengenoemde partners in nauwe samenspraak met de gemeenschap Geulle-Boven, gebruikers van de Multifunctionele Accommodatie (verenigingen e.d.), een vertegenwoordiging van de bewoners van het Zorgcentrum, het buurtnetwerk en de plaatselijke seniorenvereniging zal worden ontwikkeld.

8-7-2005 12:12