Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


08 juli 2005


Heerde- Snelheidscontroles nav klachten van buurtbewoners
Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners heeft de politie een snelheidscontrole gehouden aan de Wilhelminalaan. De politie heeft een tweetal bestuurders bekeurd, zij reden harder dan de toegestane maximum snelheid. Ook aan de Kerkdijk en Kamperweg is er gecontroleerd op snelheid, één bestuurder heeft een bekeuring gekregen voor het overschrijden van de maximum snelheid.


Heerde- Rijden zonder rijbewijs

De politie heeft donderdagmiddag tijdens een controle aan de Roggeweg een 47 jarige man uit Heerde aangehouden. De man kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs en een bekeuring voor het opgeven van een valse naam.


Emst- Eenzijdig motor ongeval

Een 53 jarige man uit Epe verloor op donderdagmiddag rond kwart over zes op de Eperweg in Emst de macht over het stuur van zijn motor. De man wilde inhalen en gleed op dat moment uit en sloeg met zijn motor over de kop. Vervolgens botste hij tegen een betonnen paal aan. De man is gewond geraakt aan zijn arm en hand en over gebracht naar het ziekenhuis.


't Harde- Fietster verleent auto geen voorrang
Donderdag om 14:30 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de kruising Singel / Burg. Ulco de Vriesweg. Een 18 jarige jonge vrouw uit 't Harde fietste op de Singel en verleende geen voorrang aan de voor haar van rechts komende auto van een 66 jarige man uit 't Harde. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw is ter plaatse aan haar verwondingen behandeld door het ambulance personeel.


Harderwijk- Verdachten van diefstal aangehouden


De politie heeft donderdagmiddag omstreeks 14:15 uur twee mannen van 39 en 35 jaar, beide afkomstig uit Wijk bij Duurstede, aangehouden. De mannen werden betrapt door de eigenaar van een bedrijf aan de Marie Curiestraat terwijl zij spullen van het bedrijf aan het inladen waren. De eigenaar heeft daarop de politie gewaarschuwd. Beide mannen hebben bekend dat zij aan het inbreken waren. De schade is nog niet bekent, de politie stelt een onderzoek in.


----------------------------------------------------EINDE BERICHTEN--------------------------------------------


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --