Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


8 juli 2005


HALLE - Diefstal uit schuur

Uit een schuur bij een woning aan de Meuhoek is tussen 5 juli en 7 juli een bromfiets en een grasmaaier weggenomen. De dader kon de goederen wegnemen omdat de deur van de schuur niet was afgesloten.


HENGELO (GLD) - Motorrijder licht gewond

Een 26-jarige motorrijder uit Hengelo (Gld) is op 7 juli omstreeks 20.00 uur bij een verkeersongeval op de Varsselseweg licht gewond geraakt. De man reed over genoemde weg en ging in een bocht met zijn motor onderuit. De man is met verwondingen in zijn gezicht overgebracht naar het Slingelandziekenhuis in Doetinchem.


RIJDEN ONDER INVLOED

Doetinchem:

. Een 35-jarige automobilist uit Doetinchem werd in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 juli op de Bilderdijkstraat staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest op straat en een ademanalyse op het bureau bleek dat de man teveel alcohol had gedronken (1,4 promille). Aan de man werd bekeuring en een rijverbod uitgereikt.
Zelhem:

. Een 36-jarige automobilist uit Hengelo (Gld) werd donderdagavond 7 juli op de Kruisbergseweg staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest op straat en een ademanalyse op het bureau bleek dat de man teveel alcohol had gedronken (1,0 promille). Aan de man werd een bekeuring en een rijverbod uitgereikt.
Steenderen:

. Een 37-jarige bestuurder van een bromfiets uit Doetinchem werd donderdagavond 7 juli op de Burgemeester Smitstraat staande gehouden omdat hij geen helm droeg. Hiervoor kreeg de man een bekeuring. Omdat de adem van de man naar alcohol riekte werd bij hem een blaastest en een ademanalyse afgenomen. Hieruit bleek dat de man teveel alcohol had gedronken (1,5 promille). Aan de man werd hiervoor een bekeuring en een rijverbod uitgereikt.


VARSSELDER - Rijbewijs ingevorderd

De politie heeft op 7 juli het rijbewijs van een 20-jarige inwoner van Ulft ingevorderd. De man reed op zijn motor met een snelheid van 136 km/uur over de Berghseweg. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km/uur. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


SNELHEIDSCONTROLES 7 JULI


Eibergen:

. Kiefteweg, max. 80 km/uur, 152 voertuigen gecontroleerd, 14 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 101 km/uur.
. Kiefteweg, max. 50 km/uur, 211 voertuigen gecontroleerd, 31 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 75 km/uur.
. Winterswijkseweg, max. 80 km/uur, 140 voertuigen gecontroleerd, 5 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 110 km/uur.
Neede:

. Haaksbergseweg, max. 50 km/uur, 625 voertuigen gecontroleerd, 121 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 81 km/uur
Ruurlo:

. Groenloseweg, max. 80 km/uur, 789 voertuigen gecontroleerd, 49 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 102 km/uur.
Doetinchem:

. Wijnbergseweg, max. 50 km/uur, controle naar aanleiding van klachten uit de buurt, onbekend aantal voertuigen gecontroleerd, 8 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 68 km/uur.
Breedenbroek:

. Terborgseweg, max. 80 km/uur, 451 voertuigen gecontroleerd, 123 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 175 km/uur.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --