AutoRai

Print

Avontuurlijke Stilo Uproad nieuw in Fiat-gamma

(8-7-2005)
Per direct is de Fiat Stilo Uproad verkrijgbaar. Met zijn stoere offroad-look zal deze nieuwe versie van de Fiat Stilo Multi Wagon ongetwijfeld de harten veroveren van de avontuurlijk ingestelde consument, die voor zowel het woon-werk verkeer als voor de vrijetijdsbesteding een robuuste en praktische auto zoekt.

De speciale uitvoering van de Stilo Multi Wagon is een op de Actual gebaseerde stationwagon, met een ruig off-the-road design. De Uproad-look wordt voornamelijk bepaald door de volgende aspecten:
* duo-tone carrosseriekleur (waarbij de onderkant altijd zwart is)

* versterkte bumpers, flankbescherming en spatschermen
* één centimeter verhoogde vering

* 17" lichtmetalen wielen

* aluminiumkleurige beschermplaten onder de voor- en achterbumper
* aluminiumkleurige dakrails en stootstrips op de zijkant van de carrosserie

* mistlampen in de voorbumper

Genoemde zaken zijn alle standaard.

Ook binnenin het nodige onderscheid met de reguliere Stilo Multi Wagon. We zien diverse chroomaccenten, onder andere in de middenconsole en de handgrepen van de portieren. Verder wordt voor de Stilo Uproad een nieuwe bekledingsstof gebruikt. Tevens standaard: dual zone automatische airconditioning, lederen stuurwiel met audiobedieningstoetsen, zij-airbags, window airbags, cruise control, onafhankelijk van de achterklep te openen achterruit en een derde hoofdsteun achterin.

Diesel Power in optima forma
De Stilo Uproad is uitsluitend leverbaar als stationwagon, in combinatie met twee van Fiat's befaamde common rail turbodieselmotoren: de 115 pk (255 Nm) sterke 1.9 JTD krachtbron met handgeschakelde 5-bak en de 140 pk (305 Nm) MultiJet 16-kleps telg met handgeschakelde 6-bak. Diesel Power in optima forma dus. Beide zeer efficiente motoren garanderen een uitstekende rijdynamiek (0 naar 100 km/h in 11,2/10,0 seconden; topsnelheid 190/200 km/h), bij een ultra-zuinige dieselconsumptie (5,6/5,8 liter per 100 km in de gecombineerde cyclus).

Robuuste look, zachte prijs
De Fiat-dealer biedt de ruime Stilo Uproad aan in twee exclusieve kleuren: metaallak 'Twist Geel' en parelglanslak 'Lounge Grijs'; voor beide laksoorten wordt overigens geen meerprijs in rekening gebracht.

Prijzen Fiat Stilo Uproad:
Fiat Stilo 1.9 JTD 115 Uproad: ⬠26.595,-
Fiat Stilo 1.9 MultiJet 16v 140 Uproad: ⬠28.195,-