Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 8 juli 2005

57 bekeuringen bij bromfietscontrole

TILBURG Bij een bromfietscontrole die de politie gistermiddag en avond heeft gehouden op respectievelijk het Wilhelminapark en het NS Plein werden 57 bekeuringen uitgedeeld. Opvallend bij deze controles was het grote aantal bekeuringen aan bromfietsers die hun voertuig hadden opgevoerd. Hiervoor gingen maar liefst 30 bromfietsers op de bon. Zeven bromfietsers droegen geen helm. Vijf voerde een verkeerde kleur plaat op hun bromfiets en vijf hadden hun bromfietscertificaat niet bij zich.

Beveilingscamera betrapt caissière

TILBURG In een winkel aan de Heuvelstraat in Tilburg hebben agenten gisteravond om kwart over negen een 16-jarig Tilburgs meisje aangehouden. Via beveiligingscameras, die in de winkel hingen, was te zien hoe het meisje geld uit de kassa haalde en in haar zak stak. Het gestolen geld is weer terug naar de winkelier. De politie maakt tegen het meisje proces-verbaal op.

Straatrovers gaan er met de dagopbrengst vandoor

TILBURG De 51-jarige eigenaresse van een restaurant in de Tilburgse binnenstad is vannacht tussen twaalf uur en kwart over twaalf van de dagopbrengst van haar restaurant beroofd. Die dagopbrengst zat in de tas van de vrouw die in de wijk Tilburg West van haar schouders werd gerukt. Dat gebeurde door twee nog onbekende mannen de op een bromfiets zaten. Bij de woning van de vrouw werd de tas van haar schouders gerukt toen het slachtoffer de auto op de oprit van haar woning had geparkeerd. In de tas van de vrouw zaten onder andere de dagopbrengst van het restaurant, een gouden aansteker ter waarde van 700 euro en een mobiele telefoon. De politie heeft vannacht van de vrouw een uitgebreide aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Agenten pakken Tilburger op na bedreiging

TILBURG Vannacht om tien over halféén hebben agenten aan het Irenehof in Tilburg een 25-jarige man uit deze stad aangehouden. De man bedreigde zijn 26-jarige buurvrouw met een mes met de dood c.q. zwaar lichamelijk letsel. Na de aanhouding van de man hebben de agenten een uitgebreide aangifte van het slachtoffer opgenomen en onderzoekt de politie de zaak verder.

Dronken vrouw uit Waalwijk is baldadig

TILBURG Vannacht om halfvier hebben agenten tijdens het horecatoezicht op het Piusplein in Tilburg een 22-jarige dronken vrouw uit Waalwijk aangehouden die zich baldadig gedroeg. Met haar fiets reed ze tegen andere fietsen aan die daardoor vielen. Na politieonderzoek is de vrouw met een tweetal bekeuringen weer in vrijheid gesteld.

Het horecatoezicht was voor de politie gisteravond en vannacht een rustige dienst. Naast de hierboven genoemde aanhouding van de dronken vrouw uit Waalwijk hoefde de politie verder niet op te treden.

Wel werden er verschillende bekeuringen uitgeschreven. Een weggebruikers omdat hij door een rood licht reed, een wildplasser en vier parkeerbonnen. Daarnaast heeft de politie bij een horecazaak aan de Heuvel enkele gevonden bankpasjes en een identiteitsbewijs ingenomen. Bij deze zaak trof de politie ook enkele XTC-pillen en lege gripzakjes waarin drugs zaten aan. Verder werd er een buisje met een nog onbekende vloeistof (vermoedelijk GHB) ingenomen.

Tot slot werd een 24-jarige Tilburger bekeurd die gevaarlijk rijgedrag op de Heuvelring vertoonde en door een rood verkeerslicht reed. De Tilburger ging hiervoor op de bon.

Verkeerscontrole aan de Gilzerbaan

TILBURG Vanmorgen heeft de politie een verkeerscontrole gehouden aan de Gilzerbaan. Er werden twintig autos gecontroleerd. Drie automobilisten kregen een bekeuring omdat ze de gordel niet droegen.

Auteur: Carel Bouman