Gemeente Heerlen

Rapportcijfer 7

Klanten tevreden over ReisNet

In opdracht van het projectbureau ReisNet Parkstad Limburg heeft het onderzoeksbureau Flycather een onderzoek uitgevoerd naar de mate van tevredenheid van de klanten van ReisNet. Hieruit blijkt dat de klanten van ReisNet Parkstad Limburg zeer tevreden zijn over de kwaliteit van de dienstverlening. Ruim 90% van de ondervraagden geeft ReisNet een ruime voldoende. Het gemiddelde rapportcijfer dat de ondervraagden geven is een 7. In totaal deden 883 personen mee aan het onderzoek. Bijna de helft daarvan (48 %) gebruikt ReisNet frequent (in elk geval maandelijks).

In vergelijking met vorig jaar is de waardering voor de dienstverlening van ReisNet gestegen. Dat betekent dat de suggesties uit het onderzoek van vorig jaar grotendeels zijn overgenomen.

Tevreden

De overgrote meerderheid van de ondervraagden is van mening dat de chauffeurs van ReisNet veilig rijden. Ook is men (zeer) tevreden over de omgang van de chauffeurs met de passagiers: men vindt de chauffeurs behulpzaam en vriendelijk. De kwaliteit van de voertuigen of busjes beoordeelt men goed. De ondervraagden zijn (zeer) tevreden over de netheid van de voertuigen, het comfort van de stoelen, de in- en uitstapmogelijkheden en de ruimte voor bagage en hulpmiddelen.

Knelpunten

Relatief minder tevreden is men over de omrij-afstand van de taxi en de wachttijden voor vertrek. Ongeveer een kwart van de ondervraagden is hierover niet tevreden. Aan het oplossen van deze knelpunten wordt gewerkt. In overleg met de vervoerder wordt een verbeterplan opgesteld. Het op tijd ophalen en de omrijroutes staan daarin centraal.

CVV
ReisNet Parkstad Limburg is sinds 1 januari 2001 het collectief vraagafhankelijk vervoerssysteem (CVV) van de Provincie Limburg en de gemeenten Heerlen, Landgraaf, Nuth, Kerkrade, Simpelveld, Brunssum en Voerendaal. Dit systeem vervoert mensen, tegen een CVV-tarief, van deur tot deur. De belangrijkste reisdoelen voor de gebruikers van ReisNet zijn op bezoek gaan bij familie, vrienden of kennissen, het bezoeken van arts, specialist of fysiotherapeut en/of het bezoeken van mensen die in het ziekenhuis liggen.

Gemeente Heerlen,8 juli 2005
Afdeling Communicatie

Monique Leurs, tel. (045)5604070

persvoorlichting@heerlen.nl


-----------------------
p e r s


---- --