Provincie Limburg

Dorpskern Lemiers krijgt Multifunctionele Accommodatie Provinciale subsidie Leefbaarheidsfonds van 60.000,-

Gedeputeerde Staten ondersteunen het initiatief van de gemeente Vaals om Dorpshuis De Deus aan te bouwen aan de basisschool Lemiers. Dankzij deze aan/nieuwbouw kunnen verenigingen en andere gebruikers van het huidige Dorpshuis de Deus adequaat geherhuisvest worden en wordt de leefbaarheid in de kleine kern Lemiers vergroot. GS stellen hiervoor een subsidie van 60.000,- uit het Leefbaarheidsfonds ter beschikking.

Het huidige gebouw van de Deus voldoet niet langer meer aan de eisen. Tevens kampt het met een slechte onderhoudstoestand en een structureel huisvestingsprobleem. Daarom heeft de gemeente Vaals een plan ontwikkeld om het Dorpshuis De Deus te herhuisvesten bij basisschool Lemiers. Zodoende wordt de leefbaarheid en het verenigingsleven in de kleine kern Lemiers in stand gehouden en geĂŻntensiveerd. In het nieuwe gebouw worden activiteiten ondergebracht waaraan door zowel jeugdigen als volwassenen kan worden deelgenomen. Ook komt er onder andere een uitleenpunt van de openbare bibliotheek en kan er sport beoefend worden.

De Provincie Limburg ondersteunt dit initiatief vanuit haar Leefbaarheidsfonds 2005 met 50.000,- in het tekort van de aan/nieuwbouwkosten. Daarnaast draagt de Provincie 10.000,- bij voor de nadere ontwikkeling en uitvoering van een inhoudelijk jaarprogramma, dat door de gemeente Vaals zal worden ontwikkeld.

8-7-2005 14:32