Politie Limburg-Noord

Politie houdt 13 dronken bestuurders aan

Datum: 08-07-2005
Tijd bericht: 15:49
Plaats: Limburg-Noord
De politie Limburg-Noord heeft in de week van 2 t/m 8 juli in totaal 13 automobilisten proces-verbaal aangezegd nadat bleek dat ze teveel alcohol hadden gedronken.

De controles zijn gehouden in: Roermond (3), Weert (5), Blerick (1), St. Joost (1), Venlo (1), Bergen (1), Heel (1). De bestuurders kregen rijverboden die varieerden tussen de 1 en 16 uur.

Roermond -- De politie heeft in de nacht van 3 juli op de St Wirosingel een 36 jarige bestuurder uit Reuver staande gehouden omdat hij te hard zou hebben gereden. Bij controle bleek de man naar alcohol te ruiken waarop de politie hem een ademtest afnam. De man is vervolgens voor nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na een ademanalyse werd zijn rijbewijs ingevorderd. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en legde hem een rijverbod van 7 uur op. De man is per taxi naar huis gestuurd.

Roermond -- De politie heeft op 3 juli op de Maaswaarderweg rond 09.00 uur bij een 33-jarige man uit Heinsberg (D) een blaastest afgenomen op de. Aan de hand van de uitslag nam de politie de man mee naar het bureau voor een ademanalyse. De man gaf aan in de nacht van 2 op 3 juli te hebben gedronken. De politie heeft proces verbaal tegen de man opgemaakt en hem een rijverbod van 1 uur opgelegd.

Venlo -- De politie kreeg op 3 juli rond 17.00 uur een melding van een aanrijding op het Keulseplein. Eenmaal ter plaatse bleek het om een kop-staart aanrijding te gaan. Een 59-jarige Poolse man botste met zijn auto regen een andere auto op. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn waarop de politie een ademanalyse maakte. De politie heeft proces-verbaal tegen de man opgemaakt. De man heeft een rijverbod van 4 uur gekregen.

Onder invloed van alcohol neemt de reactiesnelheid af, wordt het moeilijker om afstanden in te schatten en wordt het gezichtsveld steeds smaller. Andere kenmerken zijn overschatting van het eigen kunnen en een gebrek aan zelfkritiek. Daarom controleert de politie bestuurders regelmatig op alcoholgebruik, via een blaastest of bloedproef.