Persberichten vrijdag

's-Hertogenbosch 08-07-2005 - .

AANRIJDING MET GEWONDE

Boxmeer

- Vrijdagmorgen omstreeks 08.20 uur is op de Faunalaan een 77 jarige voetganger uit Boxmeer aangereden door een 45 jarige automobilist uit Boxmeer. De man is met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Boxmeer. Het slachtoffer zou in de berm langs genoemde weg hebben gelopen. De juiste toedracht van het ongeval wordt onderzocht.

TE WATER

's-Hertogenbosch

- Donderdagmiddag raakte een paard met wagen te water in een sloot langs de Harendonkweg. Het span werd bestuurd door een 35 jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch. Bij haar in de wagen zaten nog een vrouw en een kind. Allen bleven ongedeerd. Vermoedelijk had het paard een steen tussen de hoeven en schopte naar achteren. Daarbij raakte hij de wagen en liep vervolgens ongecontroleerd de sloot in. De brandweer heeft het span weer op het droge gezet en moddervrij gespoten.

MAN MELDT ZICH

Uden

- Donderdagmiddag meldde zich op het politiebureau in Uden een 32 jarige inwoner van Schijndel. De man moest nog een aantal straffen ondergaan. Hij werd gezocht in verband met een te betalen schadevergoeding van 15.841 euro dan wel 129 dagen hechtenis, alsmede vier geldboetes van in totaal 467 euro. Bij naamscontrole bleek hij bovendien te zijn ontvlucht uit Penitentiaire Inrichting de Maashegge in Overloon. Hij is ingesloten.

VERNIELING

Veghel

- Donderdagmiddag heeft de politie een 21 jarige inwoner van Veghel aangehouden op verdenking van vernieling van een personenauto. Hij zat samen met een werknemer van een bedrijf aan de Amert op het terrein te blowen. Dat werd door de bedrijfleider niet getolereerd en werd gesommeerd weg te gaan. Toen hij na korte tijd boos met een fiets wegreed werd gezien dat hij tegen een auto schopte. Die liep daardoor schade op. Bij controle van de fiets bleek dat deze op 24 juni vanaf het Prins Willem Alexandersportpark was gestolen. De verdachte deed vrijwillig afstand van de fiets, waarvan hij verklaarde deze te hebben gevonden.

DRONKEN MAN MAAKT AMOK

Uden

- Donderdagavond kreeg de politie de melding dat er op de Leeuweriksweg een man liep te schreeuwen. Hij werd aangetroffen en bleek behoorlijk onder invloed van alcohol te zijn. Hij bedreigde de politiemensen kapot te steken en maakte slaande bewegingen. Hij is vervolgens aangehouden waarbij hij zich behoorlijk verzette. Hij is ingesloten.

RIJBEWIJS VAN DRONKEN AUTOMOBILISTE INGEVORDERD

's-Hertogenbosch

- Donderdagavond is van een 54 jarige dronken automobiliste uit 's-Hertogenbosch het rijbewijs ingevorderd. De vrouw reed over de Rompertdreef waar zij werd aangehouden. Op het politiebureau weigerde zij mee te werken aan de blaastest.

WINKELDIEFSTAL

Nistelrode

- Donderdagavond is aan de Heuvelstraat in Nistelrode een 48 jarige man uit Wijchen aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van diefstal van een enkele flessen port en een pak macaroni uit een winkel aan genoemde straat. Hij is na verhoor door de politie weer in vrijheid gesteld.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Geffen

- In de nacht van donderdag op vrijdag is van een 37 jarige automobilist uit Tilburg het rijbewijs ingevorderd. De man reed over de rijksweg A59 onder Geffen waar een snelheidslimiet geldt van 70 kilometer per uur. Hij reed met een snelheid van 160 kilometer per uur.

VERNIELING

Oss -
In de nacht van donderdag op vrijdag zijn drie Ossenaren van 17 en 18 jaar oud aangehouden op verdenking van vernieling van een aantal in de omgeving van de Oude Kerkstraat in Oss geparkeerd staande personenauto's. Agenten zagen het trio in een baldadige bui lopen en besloten hen in de gaten te houden. Op de Oude Kerkstraat hoorden zij dat er enkele autospiegels naar binnen geklapt werden. De 17 jarige verdachte kon vervolgens worden aangehouden. Twee 18 jarige jongens wisten te ontkomen maar zijn later alsnog aangehouden. Bij een uitgebreider onderzoek in de omgeving werden zeven auto's aangetroffen die krassporen vertoonden. De eigenaren is schriftelijk verzocht om aangifte te doen.

VERLATEN PLAATS ONGEVAL

Oss

- Donderdagavond werd door getuigen gezien dat er op de John F Kennedybaan in Oss een auto tegen een boom reed. De bestuurder en twee inzittenden zijn uitgestapt en weggerend. De gewaarschuwde politie heeft de bestuurder, tevens de eigenaar van de auto, later in zijn woning in Oss aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.