Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Oud-West start boetecampagne tegen vervuilers

Deze week start stadsdeel Oud-West een postercampagne over boetes voor het vervuilen van de straat. De posters laten zien hoe vies de straat eruit ziet als mensen zich niet aan de regels houden en wat een overtreding kost. De campagne heeft vijf thema's: grofvuil, zwerfvuil, hondenpoep, vuilniszakken en kartonnen dozen.

Op twintig locaties in het stadsdeel komen driehoeksborden te staan, elk met drie posters. Ook rijden de vuilnis- en veegwagens van het stadsdeel rond met posters en ze hangen bij ondernemers en instellingen. De campagne duurt twee weken en wordt in september herhaald.

Het handhaven op rommel op straat is de grootste prioriteit van de De Milieupolitie van Oud-West. Ook deze zomer treden de milieuagenten streng op tegen mensen die hun vuilniszakken, dozen en grofvuil naast de containers zetten (EUR 50,- boete), hondenpoep niet opruimen (EUR30- boete) en blikjes, papier en andere rommel op straat gooien (EUR 50,- boete). Om het werk van de agenten kracht bij te zetten, wordt de communicatiecampagne georganiseerd.

Werner Toonk, portefeuillehouder Stadsdeelwerken, over de campagne: "Vieze straten zijn een van de grootste ergernissen van de inwoners van Oud-West. We doen er alles aan het stadsdeel schoon te houden, net als veel bewoners en ondernemers. Helaas zijn er nog steeds mensen die zich niet aan de regels houden. Die proberen we met deze campagne duidelijk te maken dat het vervuilen van de straat niet alleen vies is, maar ook financiële consequenties heeft."

Lees alles over afval: Oud-West schoon best

Bijlage(n):
Dozen
Vuilniszakken
Zwerfvuil