Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 8 juli 2005

Snelheidscontroles in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: Politiemensen hielden gistermiddag tussen 14.00 en
15.00 uur een snelheidscontrole op de Olympialaan in Bergen op Zoom. Van de 566 passanten reden er 131 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/u, daar waar de toegestane maximumsnelheid 50 km/u is.

Tussen 16.00 uur en 17.00 uur werd er een snelheidscontrole gehouden op de Ravelstraat. Van de 393 passanten reden er 66 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 76 km/u, terwijl de toegestane maximumsnelheid 50 km/u is.

Vrijdagochtend werden aan de Wouwsestraatweg 669 bestuurders gecontroleerd op naleving van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg daar 81 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan. 84 automobilisten gingen in de fout en krijgen binnenkort een bekeuring in hun brievenbus.

Inbraak in woning

BERGEN OP ZOOM: In een woning aan het Klaproosplein is tussen donderdag 08:00 en 15:30 uur ingebroken. Uit de woning en berging werd een ATB-fiets en een computerspel weggenomen. Vermoedelijk is de dader met een valse sleutel de woning binnen gekomen.

Dief steelt vakantiegeld man

BERGEN OP ZOOM: Een inbreker heeft gisteren al het vakantiegeld van een man uit Bergen op Zoom gestolen. De man was niet thuis en had de deur van zijn woning aan de peter Benoitstraat niet op slot gedaan, maar alleen achter zich dichtgetrokken. De inbreker is binnengekomen door de deur open te duwen en heeft behalve het vakantiegeld een tweetal mobiele telefoons en een paspoort buitgemaakt. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Kop-staartbotsing op Randweg-Noord

BERGEN OP ZOOM: Bij een kop-staartbotsing op de Randweg-Noord in Bergen op Zoom is een 5-jarige jongetje gewond geraakt. Het slachtoffertje zat achterin de auto zonder gordel, toen de bestuurder remde voor een oranje stoplicht. De auto gleed door in de regen en botste tegen het voertuig dat ervoor stond op. Het jongetje is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht om gehecht te worden.

Inbraak autos

BERGEN OP ZOOM: Op het benedenbaantje is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken in een auto ingebroken. Het slot aan de bestuurderszijde is geforceerd. De dader ging er vandoor met een handdoek.
In deze zelfde nacht werd ook ingebroken in een personenauto aan de Casper Fagellaan. De dader heeft een slot geforceerd om binnen te komen. Ook is geprobeerd om de auto mee te nemen. Dat is niet gelukt. De dader ging er uiteindelijk met een autoradio-/CD-speler, een navigatiesysteem en een aantal CDs vandoor.

Inbreker betrapt door bewoonster

BERGEN OP ZOOM: Op 8 juli werd er omstreeks 13.00 uur ingebroken in de Anjerveld. Een 27-jarige bewoonster van het pand hoorde geluiden in huis en ging kijken. In een kamer op de eerste verdieping van het pand betrapte ze een man. De man schrok en vluchtte door het raam. De vrouw was erg geschrokken en alarmeerde de politie. De ter plaatse gekomen agenten constateerde dat de man via naburige bebouwing op het dak was geklommen en hier een raam had geforceerd. Doordat de inbreker betrapt werd kreeg hij niet de kans iets te ontvreemden.

Politie arresteert jongen (16) wegens openlijke geweldpleging

BERGEN OP ZOOM: De politie arresteerde donderdag 7 juli een 16-jarige Puttenaar op verdenking van openlijke geweldpleging. De aangever, een
17-jarige jongeman uit Bergen op Zoom ging richting de toiletgebouwen op het Wilhelminaveld. Hier was op dat moment een muziekfestival aan de gang. De jongen werd ingesloten door een groep van 10 jongeren. Ze sloegen en schopten de jongen. De politie werd gealarmeerd. Ter plaatse arresteerden ze de eerder genoemde Puttenaar en namen hem mee voor verhoor. Hij gaf toe de jongen te hebben mishandeld. Op 8 juli is hij omstreeks 14.30 uur weer in vrijheid gesteld. De aangever hield aan de mishandeling letsel aan het gezicht en aan de rug over.

Inbraak in supermarkt

HOOGERHEIDE: Vannacht is er ingebroken bij een supermarkt aan de Doelstraat in Hoogerheide. De daders hebben een ruit vernield en hebben enkele honderden pakjes sigaretten ontvreemd. Door het alarm in de winkel werden beveiligingsmensen gealarmeerd, die de politie ingeschakeld hebben. Via de beveiligingscameras bij de winkel zijn beelden van de daders beschikbaar. De politie stelt een onderzoek in.

Man (18) ernstig gewond na bedrijfsongeval

OUD GASTEL: Een 18-jarige man uit Sint Willebrord is vrijdagmorgen ernstig gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. De toedracht van het ongeval is op dit moment nog onduidelijk. Volgens de eerste lezingen is een kruiwagen, die van een bouwlift afviel, zeer ongelukkig in het gezicht van het slachtoffer beland. Een van de draagstangen zou daarbij in de mond terecht zijn gekomen. De man liep onder meer twee gebroken kaken, een gebroken neus en een verbrijzeld verhemelte op. Hij is direct per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Breda. De Arbeidsinspectie heeft direct een onderzoek ingesteld naar het ongeval. Uit de eerste onderzoeken bleek dat de bouwlift naar behoren werkte. De exacte oorzaak van het ongeval heeft men echter nog niet vast kunnen stellen.

Man mishandeld in Hoeven

HOEVEN: De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling. De
69-jarige aangever parkeerde op 8 juli om 12.45 uur zijn auto op de Oude Bredasepostbaan toen hij door een andere man uit zijn auto werd getrokken. De man trok de Hoevenaar aan de haren en greep hem bij zijn keel. De reden voor de mishandeling is niet duidelijk. De aangever heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

Man met pistool bedreigt voorbijgangers

ROOSENDAAL: Gisteravond werd de politie omstreeks 20.30 uur gebeld door verontruste mensen die zich bedreigd voelden door een man die zwaaiend met een pistool langs de Amethistdijk in Roosendaal liep. De verdachte, een 26-jarige man uit Roosendaal, zou een fles drank bij zich hebben en een pistool richten op voorbijgangers. Onderweg naar de plek waar het gebeurde, werden politiemensen al verschillende keren aangesproken door voorbijgangers die de man met zijn pistool hadden gezien en zich ook bedreigd hadden gevoeld. Drie mensen, een 22-jarige vrouw uit Bergen op Zoom, een 17-jarige vrouw uit Roosendaal en een
19-jarige man uit Roosendaal hebben aangifte van bedreiging gedaan. De man, die dronken bleek te zijn, werd even later bij de garageboxen achter de Amethistdijk aangehouden. Hij is door de politie in verzekering gesteld en inmiddels voorgeleid aan de rechter commissaris.

Politie stelt onderzoek in naar inbraak in school

ROOSENDAAL: Vrijdagmorgen werd omstreeks 2.00 uur ingebroken in een school in de wijk Kroeven. Aan de achterzijde van het gebouw werd een raam geforceerd, waarna uit de aangrenzende ruimte een printer werd gestolen. De politie heeft de collegas van de technische recherche verzocht een onderzoek in te stellen naar de aangetroffen sporen.

Supersnelle bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: Bij een bedrijf aan de Ettenseweg in Roosendaal zijn gisteravond in zeer korte tijd 18 computers gestolen. De verdachten zijn via een raam binnengekomen en hebben verschillende ruimtes doorzocht. Uit camerabeelden blijkt dat het om meerdere verdachten gaat. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld.

Bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: Bij een inbraak in een bedrijf aan de Westelijke Havendijk in Roosendaal zijn verschillende goederen gestolen. De daders waren via het dak en een opengebroken dakraam binnengekomen. De politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Manon Ostendorf