Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn


Dementieprogramma Twente ontvangt geldbedrag

Gedeputeerde provincie Overijssel overhandigt EUR 50.000,-

Utrecht, 8 juli 2005 - Op 5 juli heeft de heer H. Holtrust van de Stichting Alzheimer Twente een cheque in ontvangst genomen van EUR 50.000,- . Het bedrag is bedoeld voor de uitvoering van het Dementieprogramma in de regio Twente. Dit programma verbetert de regionale samenhang in de zorg- en dienstverlening aan mensen met dementie en hun mantelzorgers. De cheque werd overhandigd door de heer G. Ranter, gedeputeerde Zorg en Maatschappelijke participatie van de provincie Overijssel. De overhandiging vond plaats tijdens de startconferentie van het Twentse Dementieprogramma.

Dementieprogramma Twente
Stichting Alzheimer Twente is samen met de Stichting Informele Zorg Twente, Saxion Hogeschool en zorgverzekeraar Mensis initiatiefnemer van het Dementieprogramma in de regio. De initiatiefnemers ontvingen het bedrag van de provincie Overijssel om de zorg voor dementerenden in de regio verder te ontwikkelen. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar de ondersteuning van mantelzorgers, ICT-oplossingen in de zorg voor dementerenden en onderwijs.

Landelijk Dementieprogramma
Het programma vindt plaats in het kader van het Landelijk Dementieprogramma. Dit programma helpt regionale aanbieders van wonen, welzijn en zorg om hun activiteiten onderling beter af te stemmen. Hierdoor hebben mensen met dementie niet langer te maken met gefragmenteerde en reactieve zorg. Het programma duurt van 2005 tot en met 2008. Hoofduitvoerder is het NIZW, ondersteund door het CBO. Alzheimer Nederland heeft tot taak het cliëntenperspectief in te brengen en te versterken. ZonMw is verantwoordelijk voor de inhoudelijke, organisatorische en financiële aansturing. Het Landelijk Dementieprogramma maakt onderdeel uit van het programma Zorg voor Beter van het ministerie van VWS.

* Meer informatie over het Landelijk Dementieprogramma is te vinden op www.dementieprogramma.nl.

* Kijk voor meer informatie over Zorg voor Beter op www.zorgvoorbeter.nl.