Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

QUINCY OWUSU-ABEYIE (ARSENAL) ONTVANGT EERSTE

ANNUAL YOUTH AWARD AMSTERDAM ZUIDOOST

Stichting Ghanese Gemeenschap Nederland (SGGN) organiseert op vrijdag 8 juli a.s. de eerste editie van de Annual Youth Award Amsterdam Zuidoost in het Cultureel Educatief Centrum (CEC) te Amsterdam Zuidoost. De award wordt uitgereikt aan talentvolle jongeren die zich op een bijzondere manier hebben weten te onderscheiden op sociaal-maatschappelijk gebied en tevens op een bepaalde manier verbonden zijn aan Amsterdam Zuidoost. Het stadsdeel bestaat uit ruim 86.000 inwoners en er leven meer dan 130 nationaliteiten gebroederlijk naast en met elkaar. Eén derde van alle inwoners is bovendien jonger dan twintig jaar en 55% van alle inwoners is jonger dan 35 jaar. "Amsterdam Zuidoost barst van jonge talenten en beloftes", aldus de heer Owusu-Sekyere, vice-voorzitter van SGGN," we horen er alleen veel te weinig over, terwijl de jongeren hier veel behoefte hebben aan rolmodellen uit de eigen leeftijdsgroep".

De 19-jarige Quincy Owusu-Abeyie, smaakmaker en publiekslieveling van het recent gehouden Wereld Kampioenschap onder 20 jaar is zo'n talent. De uiterst talentvolle Quincy die onlangs een hernieuwd driejarig contract heeft afgedwongen bij de Londense club Arsenal wist met zijn onnavolgbare dribbels, fabelachtige snelheid en innemende glimlach vele harten voor zich te veroveren en groeide uit tot een sportief voorbeeld voor vele jongeren binnen en buiten Amsterdam Zuidoost. Ook ex-atleet Sammy Monsels, 18-voudig Nederlands kampioen op verschillende atletiekonderdelen en tegenwoordig atletiektrainer van kansarme jongeren uit de Amsterdamse Bijlmermeer, kan hierover meepraten. Onder zijn hoede groeide de 19-jarige Akwasi Frimpong uit tot nationaal jeugdkampioen op de 200m sprint en volgt momenteel een opleiding op het Johan Cruyff College. Akwasi bezoekt samen met andere talenten van zijn atletiekvereniging Continental Sport diverse scholengemeenschappen om zijn sportieve carrière toe te lichten en de jeugd een hart onder de riem te steken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat naast Quincy ook Akwasi op vrijdag 8 juli a.s. uit handen van stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet een award in ontvangst zal mogen nemen.

De ambities van Owusu-Sekyere, SGGN, reiken echter veel verder. "Wij willen alle jongeren in Amsterdam Zuidoost aanmoedigen om hun dromen en idealen te verwezenlijken . de award dient niet slechts als aanmoediging, maar moet tevens de buitenwereld laten zien dat er hele positieve ontwikkelingen gaande zijn in Amsterdam Zuidoost. Het moet de jongeren trots maken om in Amsterdam Zuidoost te wonen." Het initiatief wordt van vele kanten toegejuicht en de ambassadeur van Ghana in Nederland, mevrouw dr. Grace Amponsah-Ababio zal als eregast haar opwachting maken. Ook stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet en portefeuillehouder Hans Res zullen in hun voordracht het belang van de award voor de jongeren in het bijzonder en het stadsdeel in het algemeen onderstrepen.

De eerste editie van de Annual Youth Award Amsterdam Zuidoost is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van onder andere Stadsdeel Amsterdam Zuidoost en zal worden gehouden in het Cultureel Educatief Centrum (www.ceczo) aan de Bijlmerdreef 1289 te Amsterdam Zuidoost (t.o. metrostation Ganzenhoef). Aanvang 18.45 uur (inloop 18.00 uur). Vertegenwoordigers van de media wordt aangeraden om in verband met de verwachte belangstelling zich aan te melden bij de organisatie via tel. 020 6361463 of info@paripassuconsultancy.nl.

Noot aan de redactie

Voor nadere informatie:
SGGN, dhr. E. Owusu-Sekyere, T 020 6956769, M 06 21221242 Pari Passu Consultancy, dhr. S.J. Deul, T 020 6361463, M 06 42164008, info@paripassuconsultancy.nl -----------------------

Amsterdam, 6 juli 2005


---- --