Politie Limburg-Zuid

Inbreker in aangehouden

Sittard-Geleen 08-07-2005 - De Politie in Sittard heeft de vorige week een 33 jarige man aangehouden, die verdacht werd van een groot aantal inbraken. Zo brak hij enige tijd geleden drie maal achter elkaar in, in Kasteel Limbricht.

Daarbij werd hij door een bewakingscamera gefilmd. Beelden van deze camera werden via het opsporingsprogramma de Gouden Tip bij L1 uitgezonden, waarbij hij door kijkers herkend werd. Het duurde echter enige tijd voordat de politie de man, die zonder vaste woon- of verblijfplaats was, kon opsporen en aanhouden. Ondertussen had de man kans gezien om nog bij enkele bedrijven in te breken en een tiental betaalautomaten in parkeergarages te kraken.

Hoewel bij deze laatste feiten de opbrengst voor hem bescheiden was, was de schade des te groter. De totale schade die hij aan de automaten veroorzaakte bedraagt circa 200.000.

De man heeft het grootste deel van de zaken tijdens verhoor bekend. Enkele zaken wist hij zich door drugsgebruik niet meer te herinneren. Hij is inmiddels voorgeleid aan de Officier van Justitie waarna hij door de Rechter Commissaris in bewaring is gesteld.