Provincie Noord-Brabant




Provincie Brabant en rijk maken afspraken Moerdijkse Hoek

De provincie Noord-Brabant en het ministerie van Economische zaken hebben gisteren afspraken ondertekend over de procedure en taakverdeling rond de mogelijke realisatie van het bedrijventerrein Moerdijkse Hoek. Dit bovenregionale bedrijventerrein is door het kabinet en de Tweede Kamer in de Nota ruimte bestempeld als zijnde een project van nationaal belang. Het ministerie van EZ coördineert de inspanningen van o.a. de miniseries van VROM, Verkeer en Financiën. Door het tekenen van dit afsprakenkader willen provincie en het ministerie van EZ echter geenszins de indruk wekken dat hiermee indirect de druk richting de gemeente Moerdijk opgevoerd wordt.

PS zal niet eerder dan medio 2006 een definitief besluit nemen over de mogelijke realisering van Moerdijkse Hoek (door een wijziging van het Streekplan).
De provincie is en blijft in gesprek met de gemeente Moerdijk. Ook in het afsprakenkader is een duidelijke taak voor de provincie opgenomen om in overeenstemming met de gemeente Moerdijk te bekijken over hoe aan de nationale ambitie inhoud gegeven kan worden. Na de zomervakantie zal hopelijk het overleg met de gemeente hervat worden.



Provincie Noord-Brabant