Binnensticht 09.15 uur

Utrecht 08-07-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Fietsendief aangehouden

BILTHOVEN- Op vrijdagochtend werd een man aangehouden nadat hij vermoedelijk een fiets had gestolen. Omstreeks 03.30 uur zagen agenten een 21-jarige man uit Groningen staan bij een fietsenstalling aan de Soestdijkseweg Noord. Korte tijd later zagen zij de man lopen met een fiets aan zijn hand. Bij het zien van de politie gooide hij de fiets weg en zette het op een lopen. De achtervolging werd ingezet de man kon worden aangehouden en hij werd ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

ZEIST- Op donderdagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij met een slok op teveel achter het stuur zat. Omstreeks 23.45 uur zagen agenten de 51-jarige slingerend rijden over de Amersfoortseweg. De man werd gecontroleerd en hij bleek te hebben gedronken. Hij blies op het bureau 990 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Omstreeks 23.50 uur zagen agenten een 34-jarige automobilist uit Soest met hoge snelheid rijden over de Van Renesselaan. Hij werd gecontroleerd en hij bleek ook alcohol te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 460 ug/l. Ook tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Roodlicht/gordelcontrole
ZEIST- Op de Boulevard werd van 08.00 tot 11.00 uur gecontroleerd. In totaal passeerden hier 453 voertuigen en hiervan reden 12 automobilisten zonder autogordel en negeerden er 5 het rode verkeerslicht.