Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vakantie gaat boven eigen gezondheid/ Gezondheid huisdier belangrijker dan vakantie

Als de gezondheid van hun huisdier om een financieel offer vraagt, is ruim één op de drie Nederlanders bereid de vakantie te laten schieten. Dat blijkt uit een representatief onderzoek van het tijdschrift Gezondheid. Nederlanders lijken meer over te hebben voor de gezondheid van hun huisdier dan voor hun eigen gezondheid. Het opofferen van de vakantie voor de eigen gezondheid is voor slechts elf procent een optie.

De kwaliteit van de gezondheidszorg staat volop ter discussie. Het tijdschrift Gezondheid liet Bureau PanelWizard een representatief onderzoek uitvoeren om te achterhalen wat de Nederlanders over hebben voor hun gezondheid. Eén van de opmerkelijke conclusies: aanzienlijk meer mensen zijn bereid hun vakantie te laten schieten voor financiële uitgaven die samenhangen met de gezondheid van hun hond of kat dan voor onvoorziene uitgaven die samenhangen met hun eigen gezondheid.

Een spuitje geven

De helft van de Nederlanders is praktisch van aard, meldt het tijdschrift Gezondheid. Vijftig procent zou de dierenarts verzoeken hun huisdier te laten inslapen als dit ernstig ziek zou zijn. De andere helft heeft veel over voor de gezondheid van hun huisdier.

Bijna veertig procent van de baasjes is bereid naar de beste dierenarts te gaan al moeten ze daar een uur voor reizen. Een kwart zegt indien nodig naar een fysiotherapeut voor dieren te gaan. Eén op vijf Nederlanders zou proberen een ziektekostenverzekering voor huisdieren af te sluiten als hun hond of kat ernstig ziek is. En dertien procent zegt bereid te zijn tot het uiterste te gaan en zou zelfs een kostbare niertransplantatie overwegen als dat nodig mocht zijn. Acht procent gaat op zoek naar een kapitaalkrachtiger baasje.

/////



Ingezonden persbericht