Politie Zeeland


---

W-3756-2005 Aanhouding in Vlissingen
Op het Bellamypark in Vlissingen werd vrijdag om 02.25 uur een 46-jarige man, waarvan de woonplaats niet bekend is, aangehouden.
De man had bij een cafe een terrastafel tegen de pui gegooid.

W-3757-2005 Aanrijding in Oost-Souburg
Op de kruising Bermweg / Kanaalstraat / Spoorstraat vond donderdag om 20.15 uur een aanrijding plaats.
Een 47-jarige automobiliste uit Oost-Souburg reed over de Bermweg, komende uit de richting van de Sloeweg. Zij verleende op de kruising geen voorrang aan een 16-jarige bromfietser uit dezelfde plaats die, komende uit de richting van het Koopmansvoetpad, over de Kanaalstraat reed. De auto en de bromfiets raakten beschadigd.

W-3758-2005 Woninginbraak in Vlissingen
Donderdag tussen 05.30 en 19.10 uur werd ingebroken in een woning in de Hendrick Avercamplaan in Vlissingen.
De toegang tot de woning werd geforceerd en er werden drie laptops met een totale waarde van meer dan vijftienhonderd euro weggenomen.

Z-3759-2005 Rijden onder invloed
In de 's-Gravenstraat in Clinge kreeg een 40-jarige automobilist uit De Klinge (B) vrijdag om 00.05 uur een rijverbod van 6 uur omdat hij meer dan 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had.

In de Koestraat in Axel kreeg een 41-jarige automobilist uit de gemeente Sluis vrijdag om 03.05 uur een rijverbod van 4 uur omdat hij meer dan 2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had.

Op de Overslagseweg in Overslag kreeg een 25-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen vrijdag om 02.05 uur een rijverbod van 1 uur omdat hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had.

O-3760-2005 Woningbrand
Vrijdag omstreeks 02.10 uur brak in de keuken van een woning in de Visserijstraat brand uit.
De eigenaar werd wakker van de rook en heeft gelijk met zijn gezin het pand verlaten. Ze zijn door de ambulancedienst onderzocht, maar niemand hoefde voor behandeling naar het ziekenhuis. Door de brandweer werden enkele honden, een fret en een poes uit de woning gehaald, de poes is overleden. De keuken is gedeeltelijk uitgebrand en er is rookschade in de gehele woning. De oorzaak van de brand is niet bekend maar is volgens de brandweer ontstaan bij de afzuigkap.

O-3761-2005 Aanhoudingen in Renesse
Op de Hogezoom in Renesse werden vrijdag om 01.55 uur twee inwoners van Schoonhoven van 18 en 19 jaar aangehouden wegens het uitdelen van enkele trappen en een kopstoten tijdens een vechtpartijtje.
Dit was het gevolg van een woordenwisseling in een horecabedrijf even daarvoor. Een van de betrokkenen, een 18-jarige inwoner van Doetinchem, kreeg enkele trappen in zijn zij en hij heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.