Gemeente Amsterdam

Aanslagen Londen

7 juli 2005
---
Djoe Lan Tan Amsterdam is in hoge mate waakzaam na de explosies in Londen van donderdagochtend. Volgens burgemeester Cohen staan alle informatiekanalen open op het hoogste niveau en wordt de informatie non-stop geanalyseerd.

De burgemeester betoonde zijn medeleven met de (familie van de) slachtoffers. Verder liet de burgemeester weten dat er nauw contact is tussen Amsterdam en Den Haag. Vooralsnog is er volgens hem geen aanleiding tot extra maatregelen in de stad, maar alle betrokken diensten zijn in hoge mate waakzaam.

De politie heeft het draaiboek Vrede geactiveerd. Dit betekent dat haar buurtregisseurs extra alert zijn op mogelijke spanningen in de stad.

Tegelijkertijd heeft de burgemeester het bestuurlijk draaiboek Vrede in werking gesteld. Hierdoor zijn ook stadsdeelbestuurders en sleutelfiguren uit de stad gevraagd eventuele signalen van maatschappelijke onrust door te geven. Belangrijk doel is een snelle informatie-uitwisseling tussen de centrale stad en stadsdelen en diverse relevante netwerken over de gevoelens in de stad .

Gemeente Amsterdam stelt bestuurlijk draaiboek Vrede vast Zie het origineel
Wij Amsterdammers