Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Schoonmaakbedrijf Hago prolongeert stijgende lijn

Capelle aan den IJssel, 8 juli 2005 - Hago Nederland B.V., de top driespeler in de Nederlandse schoonmaakbranche, heeft het succes van 2003 geprolongeerd. In 2004 is een omzet gerealiseerd van E 133,7 miljoen. Ten opzichte van topjaar 2003 is dat een stijging van 1,1%. De winst voor belastingen kwam uit op E 9,6 miljoen. Hierin is een incidentele bate van E 1,4 miljoen verwerkt.

Hago Nederland heeft zich in 2004 verder versterkt. Er is sprake van een goede beheersing van de directe en indirecte kosten. Het ziekteverzuim daalde verder. Het beroep op uitzendkrachten is verder afgenomen. De klanttevredenheid steeg opnieuw. In 2003 en 2004 geïntroduceerde branchegerichte concepten droegen bij aan de omzet- en winstgroei.

De vooruitzichten voor 2005 zijn gematigd positief. Ondanks de toegenomen concurrentiedruk heeft Hago een groot aantal klanten kunnen behouden en contracten verlengd. In een aantal gevallen was de prijsdruk zo hoog dat Hago besloot af te haken. In die gevallen ontstond er in de ogen van Hago een onbalans tussen de gevraagde kwaliteit en de bovenmatige werkdruk bij de medewerkers. Op brancheniveau heeft Hago het afgelopen jaar opnieuw geageerd tegen deze ontwikkeling, omdat het de landelijke acties voor een beter imago voor de schoonmaakbranche ondermijnt.

Over Hago Nederland B.V.
Hago Nederland B.V. is de derde speler in de markt voor schoonmaakbedrijven. Hago levert vanuit vijf regionale bedrijven schoonmaakdiensten door geheel Nederland. Hago heeft zich gespecialiseerd in het schoonhouden van ziekenhuizen, kantoren, scholen en treinen, maar ook industrieën en cleanrooms. In totaal werken er 6.600 mensen bij Hago. Hago is een onderdeel van Vebego International, dat in acht landen actief is op het gebied van schoonmaak, facilitaire dienstverlening en personeelsdiensten.

///


Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht