Gemeente Roermond

Regionale ML 05

Opening met tuinfeest tot 1.00 uur

Op zaterdag 9 juli aanstaande om 20.00 uur opent burgemeester Henk van Beers de expositie Regionale ML 05 in de historische Kruisgang bij de Caroluskapel. Werken van veertig regionale kunstenaars worden niet alleen in het Stedelijk Museum Roermond geëxposeerd, maar ook in deze historische Kruisgang. De Kruisgang is vanaf 19.00 uur geopend. In de Caroluskapel is er orgelmuziek met dwarsfluit, laat 19e eeuwse Franse en Engelse muziek. Het tweede gedeelte van de opening is in het Stedelijk Museum vanaf 22.00 uur. Tot 1.00 uur is er een tuinfeest met een operastraattheateract, jazz, Bach en de stadsdichter Hans van Bergen. De expositie duurt van 9 juli tot en met 4 september 2005.

Wilma Dirix-van Duuren Wie doen er mee aan de Regionale ML 05?

De Regionale ML 05 is een expositie waarbij veertig regionale kunstenaars hun werk exposeren. De expositie bevat schilderijen, beelden, tekeningen, grafiek, installaties en video's. Er is werk te zien van kunstenaars die geboren zijn in Midden-Limburg of er nu wonen of werken of dat hebben gedaan. De expositie bevat werk van Nelleke Beltjens, Jos Beurskens, Maarten Bouman, Roger Braun, Wim Caus, Wim Claessen, Marianne Delmee, Jos Dirix, Wilma Dirix-van Duuren, Sven Dudek, Godelieve Geurts, Rietje Geurts, Pantaleon Hajenius, Lei Hannen, Mat van der Heijden, Marcel van Hoef, Paul Koppers, Hans Kuijs, Ien Lucas, Carl Lücker, Jeroen Lücker, Edith Madou, Ron Meerts, Huub Mintjens, Yvonne Mostard, Jan C.M. Peeters, Cor de Ree, Rik van Rijswick, Marcel Roncken, Rini Ronckers, Yvonne Savelkoul, Harr Scheffer, Piet Schoenmakers, Frans van Veen, Heide van Veen-Kiehne, Henk Verbeek, Johan Vermeij, Don van der Weide, Ward Windhausen, Beppie Wong-Willems.

Samenstelling expositie

Ien Lucas atelier Uit de 79 aanmeldingen voor deze expositie selecteerde een jury de veertig deelnemers. De jury bestond uit Ulco Mes, conservator van Museum Van Bommel Van Dam te Venlo, Peter Thoben, directeur van Museum Kempenland te Eindhoven, Patricia van der Lugt, directeur van Stadsgalerij Heerlen, Matu Huijbregts, directeur van Centrum voor de Kunsten te Roermond, René Spierings van Galerie Art.Dabekaussen te Echt en Hariette Janssen, musicus. De expositie op de twee plaatsen in de stad is georganiseerd door het Stedelijk Museum Roermond. Bij de organisatie is een klankbordgroep van betrokken burgers behulpzaam geweest. Deze groep bestond uit Norbert Dabekaussen, Annie Krebbeks, Harrie Smits, Jan te Meij en Ingrid te Meij-van Borren.

Informatie Regionale ML 05

Voor het bezoeken van deze tentoonstelling wordt een toeslag van 1,50 geheven, inclusief een catalogus met informatie over alle veertig kunstenaars.

Expositie Regionale ML 05 9 juli tot en met 4 september 2005

Stedelijk Museum Roermond, Andersonweg 4, 6041 JE Roermond Geopend: dinsdag t/m vrijdag 11 - 17 uur; zaterdag en zondag 14 - 17 uur T 0475- 33 34 96 E museum@roermond.nl W museum.roermond.nl

Kruisgang bij Caroluskapel Swalmerstraat 100, 6041 CZ Roermond Geopend: dinsdag t/m zondag 14 - 17 uur

Publicatiedatum: 01.07.2005 Bijgewerkt: 04.07.2005