Gemeente Overbetuwe


Foto spoor

Hinder van werkzaamheden aan het spoor

Aan het spoor in Elst staat de komende tijd het nodige te gebeuren. Prorail heeft diverse werkzaamheden gepland, waarvoor de gemeente vergunningen of ontheffingen verleent. Deze werkzaamheden kunnen hinder veroorzaken. Uitgangspunt voor de gemeente bij het verlenen van vergunningen en ontheffingen is, dat overlast zoveel mogelijk moet worden vermeden of beperkt. Voor dergelijke hinder bestaan ook wettelijke bepalingen.

Verkeerstunnel De Dauw/Griegstraat In opdracht van de GEM Westeraam werkt aannemer van Hattum en Blankevoort aan de verkeerstunnel bij De Dauw/Griegstraat in Elst. Komend weekeinde start hij met het in de spoorbaan schuiven van het tunneldek (gedeelte van de tunnel waarop de sporen komen te liggen). Ter voorbereiding verwijdert de aannemer ter plaatse eerst de twee hoofdsporen.
Op zaterdag 9 juli om 20.00 uur start vervolgens het inschuiven van het dek in de afgegraven spoorbaan. Nadat het dek op de juiste positie is gebracht, bouwt de aannemer het spoor weer terug. Er wordt gewerkt vanaf zaterdag 9 juli, 01.30 uur tot maandag 11 juli, 04:50 uur. Bij dit werk kan licht- en of geluidsoverlast ontstaan. De gemeente ziet er op toe dat de overlast de wettelijk toegestane grenzen niet overschrijdt. De aannemer heeft aan- en omwonenden schriftelijk geïnformeerd over deze werkzaamheden.

Voorbereiding aanleg geluidsscherm In Elst worden ook voorbereidingen getroffen voor de plaatsing van geluidsschermen tussen Rijksweg Noord en de Aamsestraat en ter hoogte van de Bemmelseweg richting station Elst. De aannemer snoeit een gedeelte van het groen langs het spoor en legt een werkweg aan. Naar verwachting zijn eind 2005 de verkeerstunnel en de geluidsschermen gereed

Herstelwerkzaamheden aan spoor In opdracht van Prorail start Spitzke Spoorbouw met de voorbereidingen van herstelwerkzaamheden aan het spoor tussen Rijksweg Noord en de Bemmelseweg.
Het gaat hier vooral om kabel- en leidingonderzoek. Vanaf zaterdag 30 juli, 2:30 uur tot en met woensdag 17 augustus, 04:30 uur vernieuwt de aannemer de ondergrond van het spoor. Daarbij verwijdert hij de oude kleilaag onder de spoorbaan en brengt een nieuwe grondlaag (zand en een niet waterdoorlatende laag) aan. Daarnaast krijgt de spoorbaan nieuw ballastgrind en worden sloten/drainage aangebracht. Gedurende deze periode (18 dagen) is er geen treinverkeer mogelijk tussen Arnhem en Nijmegen en Elst en Tiel.

Afsluiting Aamsestraat
Voor de werkzaamheden aan het spoor moet vanaf 30 juli de overweg bij de Aamsestraat worden afgesloten. Het verkeer zal worden omgeleid. De omleidingroutes vindt u volgende week op deze pagina.