Ingezonden persbericht

Live Sensation via Internet

Dutchview Webcasting verzorgt unieke interactieve livestream van Sensation White en Black

HILVERSUM, 20050704 -- Voor het eerst in het vijfjarig bestaan van Sensation White konden afgelopen zaterdag ook danceliefhebbers die niet tot de 40.000 gelukkigen in de Amsterdam ArenA behoorden, genieten van The World's Leading Dance Event. Dit was mogelijk dankzij een interactieve livestream met veel extra mogelijkheden. Deze werd verzorgd door DutchView Webcasting, gespecialiseerd in het ontwikkelen van multimediatoepassingen voor internet. De thuisblijvers konden dankzij de internetsensatie de hele avond en nacht het evenement, georganiseerd door ID&T, beleven.


Ook komende zaterdag 9 juli zal DutchView Webcasting tijdens Sensation Black de kostenloze internetvoorziening verzorgen. Vanuit verschillende camerahoeken zal het spektakel, waarbij 40.000 in het zwart gekleede mensen hun ultieme Sensation zullen beleven, te volgen zijn. De line up van het evenement weerspiegelt de top van de DJ's die de hardere stijlen van dance muziek uitdragen. Yves de Ruyter, Tom Harding, Yoji Biomehanika, Dana & Luna, The Prophet, Deepack en DJ Outblast zullen de Amsterdam ArenA in vervoering brengen. Naast de live beelden en backstage interviews kan de kijker thuis zelf vorm geven aan de webcast door via een SMS chatbox te communiceren met alle andere danceliefhebbers. Via MMS kunnen zowel bezoekers van het feest als thuisblijvers hun ultieme Sensationfoto's uploaden. Tevens maakt de kijker kans op unieke prijzen en zal de exclusieve Sensation Merchandise direct via een webshop verkrijgbaar zijn.

Inschrijven voor de internetsensatie van DutchView Webcasting is gratis en kan via webcasting.dutchview.nl/id-t/sensation2005/white. Via deze link is overigens al een voorproefje te zien! Wees er wel snel bij, want er is een maximum aan het aantal mensen dat zich voor deze unieke ervaring kan registreren! Na afloop van het evenement zal een uitgebreide compilatie van Sensation White en Black on demand beschikbaar blijven.

DutchView en ID&T zien de uitzendingen van Sensation White en Sensation Black als een grote stap voorwaarts in de maximale beleving van (dance) evenementen. De Interactieve Module zal in de toekomst meer evenementen toegankelijk maken voor iedere denkbare doelgroep.

Over DutchView - www.dutchview.nl

DutchView biedt faciliteiten voor meercameraregistratie voor radio, televisie en internetproducties. DutchView is in 2002 als registratiebedrijf afgesplitst van het NOB (Nederlands Omroepproduktie Bedrijf) en is nu het meest veelzijdige audio- en videobedrijf in Nederland. DutchView werkt voor vrijwel alle omroepen, zenders en producenten van Nederland, maar ook op de zakelijke en buitenlandse markt is DutchView actief. Steeds vaker verzorgt DutchView ook de registratie voor grote (openlucht) festivals, waaronder Dance Valley, Pinkpop, Defqon One en Lowlands.




Ingezonden persbericht