Gemeente Den Haag

juli 2005
Gulden klinker voor bewonersvereniging De Kuil (6 juli) Bewonersvereniging De Kuil uit de Sirtemastraat in Den Haag krijgt op zaterdag 9 juli de Gulden Klinkersteen. Gemeenteraadslid MerdanYagmur (VVD) zal de steen om 15.00 uur officieel instraten. De bewoners uit de Sirtemastraat hebben meer dan een jaar activiteiten uitgevoerd om de leefbaarheid in hun buurt te verbeteren. Daarom hebben zij de Gulden Klinker en een waardecheque van 1300 euro verdiend.

Wie krijgt een Gulden Klinker?
Veel Hagenaars steken zelf de handen uit de mouwen om de buurt schoon, heel en veilig te maken. Zulke mensen zijn goud waard, vindt de gemeente Den Haag. Daarom is de Gulden Klinker ingesteld. Alle mensen die samen iets doen om hun leefomgeving leefbaarder te maken, kunnen een Gulden Klinker krijgen.

Grofvuiltelefoon
De bewoners uit de Sirtemastraat spannen zich in om hun buurt netjes te houden. Ze hebben onder meer de groenperken geadopteerd. Deze onderhouden ze door het zwerfvuil te verwijderen en waar nodig de planten te snoeien. Ook zijn er maatregelen genomen om overlast van graffiti te verminderen. De vereniging zorgt er verder voor dat grofvuil niet zomaar op straat wordt gezet, maar dat bewoners hiervoor een afspraak maken via de Grofvuiltelefoon (070-366 08 08). Van de waardecheque organiseert de buurtvereniging activiteiten waarbij bewoners elkaar beter leren kennen en de cohesie in de wijk wordt versterkt.