Gemeente Assen


Panna knock out op het Koopmansplein

Assen, 7 juli 2005

Op zaterdag 9 juli vindt op het Koopmansplein een panna knock out toernooi plaats. Dit toernooi is georganiseerd door de gemeente Assen en Evenementenbureau Sportservice. Van 12.00 tot 16.00 uur kan iedereen van 12 jaar en ouder zijn of haar voetbalkunsten vertonen op het koopmansplein.

Het toernooi wordt om 12.00uur toepasselijk geopend door Wethouder Gerrit Piek die een staaltje van zijn eigen panna kunsten zal tonen. Panna is een vorm van straatvoetbal met boarding. Dit houdt in dat het veld omringd is door randen, zodat de bal ook via de randen gespeeld kan worden. Verder speel je het één tegen één en de wedstrijdjes duren maximaal drie minuten. Uiteraard kun je winnen door de meeste doelpunten te maken. Nog veel leuker is het je tegenstander min of meer voor schut te zetten door je tegenspeler tussen de benen door te spelen (dit is een Panna). Het gaat bij panna vooral om de show!

De deelname aan het Panna knock out toernooi is gratis. Als je bent uitgeschakeld kun je weer opnieuw inschrijven. De besten mogen aan het eind van de middag meespelen in de finalepoule. De panna-master van Assen mag meedoen aan de landelijke finale.