Veilig Amsterdam


Spelregels tegen overlast in Zeeburg
07/07/2005 - Heldere spelregels tegen overlast Op 9 juli onthult stadsdeelvoorzitter Tjeerd Herrema het eerste bord met spelregels voor spelen op de pleinen en straten in Zeeburg. Met de onthulling van het bord wordt om 11.30 uur de aftrap van het buurtfeest op het plein met de voetbalkooi, tussen Borneolaan en C. van Eesterenlaan, gegeven. Het bord en het buurtfeest zijn twee van de vier maatregelen die genomen worden om overlastsituaties in het stadsdeel terug te dringen.

Na herhaaldelijke klachten van bewoners over overlast op sommige plekken in het stadsdeel moest er iets gedaan worden. De afgelopen periode zijn er in samenwerking met de bewoners en jongeren spelregels opgesteld. We hebben veel jonge bewoners in ons stadsdeel die ruimte nodig hebben om te spelen. Spelen mag, maar we tolereren geen agressief en asociaal gedrag dat ten koste gaat van het woonplezier van de overige bewoners, aldus Herrema.

De borden worden de komende periode op meerdere plaatsen in het stadsdeel opgehangen.Verder is er met de politie, het opbouwwerk, het jongeren werk en het stadsdeel afgestemd op de methode van Groepsaanpak Amsterdam. Met deze methode kan er op gerichte wijze agressief en asociaal gedrag van jongeren aangepakt worden. Jongeren die alsnog overlast veroorzaken, zullen volgens het principe van deze methode aangepakt worden. Voor de voetbalkooi tussen Borneolaan en C. van Eesterenlaan wordt er onderzocht of die s avonds om 22.00 uur afgesloten kan worden.