Stadsdeel Amsterdam-Noord

Over het IJ festival ook op het Zonneplein

Zaterdag 9 juli is het over het IJ festival ook op het Zonneplein. Om 13.30 uur en 15.30 uur speelt de theatergroep Drie Naakte Mannen straattheater op het Zonneplein

In het stuk The Big Bag Pack gaat Drie Naakte Mannen op zoek naar de grootse avonturen die in het allerdaagse te vinden zijn. Een doodgewone dag van een vrouw die boodschappen doet, verandert in een avontuur waarin ze wordt geconfronteerd met de grootste beproevingen in de kleinste momenten.

Woensdag 13 juli (15.30 uur en 17.00 uur) zijn de 'drie naakte mannen' ook op het Zonneplein te vinden.

Op zaterdag 16 juli (15.00 en 16.30 uur) speelt de theatergroep Al Halka op het plein.

Van origine is Al Halqa in Marokko een theatervorm waarin de acteurs verhuld commentaar geven op actualiteiten en ook het publiek in hun spel betrekken.

In het stuk Al Halqa NL wordt het traditionele Marokkaanse verteltheater in hedendaagse vorm nu ook in Nederland! In een mélange van sprookjes en realiteit ontstaan collages van verhalen waarin thema's als familie, heimwee en hel een rol spelen. Er is er plaats voor actualiteiten, zang, percussie en verschillende thema`s. Al Halqa NL bestaat uit verschillende verhalen die elk zo'n 30 minuten duren en meerdere keren per dag spelen.