Gemeente Culemborg

Team Communicatie
Ridderstraat 250
4101 BK Culemborg
Telefoon 0345 ­ 477720/477721

PERSBERICHT Culemborg, { Culemborg omgetoverd tot `Dance City'
Op zaterdag 9 en zondag 10 juli aanstaande verandert Culemborg in een `dance city'. Dan staat het evenement Culemborg Bijvoorbeeld namelijk helemaal in het teken van dans! Het eerste onderdeel van dit jaarlijks terugkerende evenement is inmiddels ingevuld. Tijdens de activiteiten van Culemborg Bijvoorbeeld organiseert volksdansgroep Oriënt namelijk een folklorefestival. Met dit festival wil Oriënt de Culemborgers kennis laten maken met de vele aspecten van de folklore en van de internationale dansen. Het festival sluit goed aan bij het thema van Culemborg Bijvoorbeeld.
Het college van B&W van de gemeente Culemborg heeft besloten het folklorefestival een subsidie te geven van 2.500, omdat het evenement een meerwaarde heeft voor de Culemborgse gemeenschap.
De organisatie van Culemborg Bijvoorbeeld is momenteel bezig de rest van het programma invulling te geven. Nu al is duidelijk dat de hele binnenstad op 9 en 10 juli weer bol staat met uiteenlopende activiteiten met als hoogtepunt op zaterdag 9 juli Culemborg van Slag. Op zondag 10 juli zijn de zwemklassieker Beusichem ­ Culemborg en de uitgebreide jaarmarkt de publiekstrekkers.