Gemeente Vlaardingen


Bodemschatten te kijk
07 juli 2005

Kom kijken wat de archeologen gevonden hebben! Op zaterdag 9 juli houden we open dag tussen 10.00 en 16.00 uur op De Vergulde Hand.

Want er komt weer heel wat bijzonders uit de Vlaardingse bodem. Zo zijn van een 2500 jaar oude boerderij zelfs de houten balkjesvloer en deels de takkenpaadjes rondom de boerderij bewaard gebleven.

Onder leiding van archeologen kunt u de verschillende vindplaatsen bezoeken. In de centrale informatietent vindt u bijzondere voorwerpen die tot nu toe gevonden zijn. Ook zullen er demonstraties worden gegeven van houtbewerking en bronsgieten. Bovendien is er een kleurwedstrijd voor de kinderen.
Het grootschalige onderzoek is gestart op 6 juni en zal tot half oktober doorgaan. In de komende maanden verwachten de archeologen nog tenminste zes andere nederzettingen op te graven.

Trek stevige schoenen aan of bij nat weer kaplaarzen. Route: Vanaf Marathonweg na spoorwegovergang direct rechts en opnieuw direct rechts het industrieterrein de Vergulde Hand in. De James Wattweg helemaal uitrijden tot aan het einde van het industrieterrein. Romeinse siersteen, gevonden op De Vergulde Hand