TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 08-07-2005

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 9 juli
Radio 1 - 11.04 uur

SPECIALE ZOMEREDITIE TROS KAMERBREED

Van zaterdag 9 juli t/m 20 augustus staat de visie van bekende Nederlanders over politiek en samenleving centraal in TROS KAMERBREED, het politieke programma van de TROS op Radio 1.

In deze eerste zomeraflevering van TROS KAMERBREED is Paul Scheffer te gast. De politicoloog is sinds een jaar bijzonder hoogleraar Grootstedelijke Problematiek aan de Universiteit van Amsterdam en houdt zich bezig met integratie. Grote bekendheid kreeg hij in 2000 toen hij het geruchtmakende artikel 'Het multiculturele drama' publiceerde.

Een uur lang praat Jan Kuitenbrouwer met Paul Scheffer over onder meer de moord op Theo van Gogh en de nasleep daarvan; over het door de islam geïnspireerde terrorisme; over de integratie van allochtonen in Nederland en over de aanpak door de politiek van deze maatschappelijke problemen: zijn er inspirerende politici die het vreedzaam samenleven van de verschillende bevolkingsgroepen in Nederland kunnen bevorderen?

Erik van Muiswinkel (cabaretier), Eric Nordholt (oud-politiecommissaris Amsterdam) en Peter R. de Vries (misdaadverslaggever en oprichter politieke partij RVD) zijn enkele van de gasten die de komende weken langskomen in de speciale zomereditie van TROS KAMERBREED.

Presentatie: Jan Kuitenbrouwer

Voor meer informatie: www.kamerbreed.nl