Persberichten 9 juli

's-Hertogenbosch 09-07-2005 - .

VERKEERSCONTROLE SAMENWERKENDE OPSPORINGSINSTANTIES

Vrijdag tussen 09.00 uur en 15.00 uur is op het terrein van Rijkswaterstaat aan de Hoge Poeldonk te 's-Hertogenbosch door het politieteam van Rosmalen met medewerking van de externe partners Douane, Inspectie Verkeer en Waterstaat, Koninklijke Marechaussee, Algemene Inspectie Dienst en de A.N.W.B. een verkeerscontrole gehouden.

De te controleren voertuigen werden door motorrijders van de marechaussee en politie van de A2 geplukt.
In totaal werden 101 vrachtauto's, 121 voertuigen met aanhangwagens/caravans, 5 campers, 2 motoren en 63 personenauto's aan een controle onderworpen.

Er werd geverbaliseerd voor o.a.

1 geen vergunning vervoerafvalstoffen

1 regeling koelinstallatie niet in orde

2 valsheid in geschrifte

1 achterhouden tachograaf schijven

1 mbt hoogte lading

1 mbt de lengte van de lading

1 niet gekeurde paardentrailer

3 geen rijbewijs

1 uitstekende lading

1 geen registratiebewijs

1 APK

7 mbt defecte verlichting

1 mbt vervoer vlees

1 buitenspiegels niet aanwezig

1 niet werken van richting aanwijzers.
Aan twee buitenlandse chauffeurs zijn rijverboden opgelegd. In overleg met het Openbaar Ministerie kregen zij boetes opgelegd van 2200 en
1100 euro.

OPLICHTING

Rosmalen

- Een 19 jarige inwoner van Rosmalen deed afgelopen week aangifte van oplichting. Hij had samen met een aantal vrienden via een internetsite een vakantiehuisje geboekt in Hongarije. De overeengekomen huurprijs werd voldaan en via een vliegmaatschappij werd de reis naar Hongarije geboekt en betaald. Onlangs kreeg hij een brief thuis waarin vermeld stond dat de vakantie niet door kon gaan omdat een onbekende Hongaar er met het geld was. De internetsite alsmede de telefoonnummers van het boekingsbureau bleken niet meer bereikbaar. De jongens zijn gezamenlijk voor een bedrag van bijna 3000 euro benadeeld.

MISHANDELING

's-Hertogenbosch

- In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de St Josephstraat een 30 jarige taxichauffeur aangehouden. Hij wordt er van verdacht een 30 jarige collega te hebben mishandeld. De verdachte pikte enkele klanten op terwijl hij nog niet aan de beurt was. De ander zette zijn auto daarna zodanig voor de auto van de verdachte dat deze niet verder kon rijden. De verdachte stapte toen uit en greep zijn collega stevig bij de keel. Een getuige moest tussenbeide komen om de verdachte zijn ingezette verwurging te doen beëindigen De verdachte is op het politiebureau gehoord en daarna in vrijheid gesteld.

VERDACHTEN VAN POGING INBRAAK WONING

Drunen

- In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er getracht in te breken in een woning aan de Rooseveltstraat in Drunen. De bewoner hoorde gestommel, ging naar beneden en zag in de achtertuin een hem onbekende man. Die ging er bij het zien van de bewoner vandoor. De gewaarschuwde politie zag dat er braaksporen aanwezig waren op het kozijn van het keukenraam. Later in de nacht controleerde de politie in Drunen een bestelauto met twee personen. Een van hen voldeed aan het signalement dat de bewoner van de woning aan de Rooseveltstraat de politie had verstrekt. Beide inzittenden een 31 jarige Dongenaar en een 17 jarige inwoner van Drunen zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

MISHANDELING

Sint Oedenrode

- In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Markt een 40 jarige inwoner van Sint Oedenrode aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachte heeft een 25 jarige plaatsgenoot op de neus geslagen toen die een opmerking plaatste over het gedrag van de verdachte. Het slachtoffer had namelijk kort daarvoor gezien dat de verdachte een meisje omver had geduwd. De verdachte is ingesloten.

RIJBEWIJS KWIJT NA OVERMATIG ALCOHOLGEBRUIK

Maren Kessel

- In de nacht van vrijdag op zaterdag moest een 46 jarige Nulander van de politie zijn rijbewijs inleveren. De man reed met zijn auto over de Kesselseweg en bleek bij controle behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank.

POGING ZWARE MISHANDELING

Oss

- In de nacht van vrijdag op zaterdag is aan de Eikenboomgaard een 33 jarige Ossenaar aangehouden op verdenking van poging tot zware mishandeling. Hem was de toegang ge-

weigerd in een horecazaak waarop hij het nodig vond een van de portiers met een ijzeren paal te lijf te gaan. De portier wist de klap op de vangen met de arm en daardoor mogelijk ernstig letsel te voorkomen. De verdachte kon worden aangehouden en is overgedragen aan de politie. Hij is ingesloten. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de portier een gekneusde elleboog had opgelopen.

BEZIT XTC

Loosbroek

- In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn bij fouillering door beveiligingsmedewerkers van een horecagelegenheid een 6 tal XTC pillen aangetroffen bij een 18 jarige jongen uit Erp. De jongen is overgedragen een de politie die proces-verbaal heeft opgemaakt.