Politie Zeeland


---

W-3795-2005 Aanhoudingen in Vlissingen
In het Groenewoud in Vlissingen werden zaterdag omstreeks 02.45 uur drie Vlissingers van 23 en 24 jaar aangehouden.
Zij waren het niet eens met het feit dat een 21-jarige vriend een bekeuring kreeg wegens baldadigheid; hij had een afzethek verplaatst. De drie, die onder alcohol verkeerden, gingen zich ermee bemoeien en weigerden zich, op verzoek van de politie, te verwijderen. Ze werden alledrie aangehouden en boden verzet bij hun aanhouding. Ze zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

W-3796-2005 Woninginbraak
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een woning in de Van Reenenstraat in Vlissingen.
Uit de tuin werd een fiets weggenomen en uit de woning werd een portemonnee met persoonlijke papieren en enkele honderden euro's, rookwaar en een gsm met onbekende waarde weggenomen.

O-3797-2005 Joyriding
Op de Kruisdwarsweg in Kamperland werden zaterdag om 09.20 uur twee Duitsers van 29 en 42 jaar aangehouden wegens joyriding.
Ze hadden op het erf van een bedrijf in Kamperland een tractor weggenomen en reden daarmee langs een stuk land waar zich de eigenaar van het voertuig bevond. Hij is ze in zijn auto achterna gereden en op de Stekeldijk heeft hij zijn auto voor de tractor geparkeerd en daarna de sleutels uit het contact van de tractor gehaald. De twee Duitsers stapten uit de tractor en deden een stukje verder allebei skates aan, waarop ze wegreden. De eigenaar van de tractor is hen gevolgd en de twee werden even later op de Kruisdwarsweg door de gewaarschuwde politie aangehouden. Tegen de mannen, die alcohol gedronken hadden, werd proces-verbaal opgemaakt en zij kregen een rijverbod van resp. 3 en 4 uur.

O-3798-2004 Verkeerscontrole
Tijdens een verkeerscontrole, vrijdag tussen 17.00 en 22.00 uur op de N59 bij Krabbendijke, Rilland, 's-Heer Arendskerke, Middelburg en Bergen op Zoom,w werden 21 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Z-3799-2005 Graffiti
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een caravan, die geparkeerd staat in de Sloelaan in Terneuzen, beklad met graffiti.
Door de eigenaar kon het meeste zelf worden verwijderd.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.