Ingezonden persbericht


BANDENGOK PAKT VERKEERD UIT VOOR RENGER OP ASSEN

ASSEN, 09 juli 2005 ­ Hoewel op de verkeerde banden, heeft Renger van der Zande vandaag op het 3,881 kilometer lange TT-Circuit te Assen wederom zijn waanzinnige snelheid getoond in het Duits Formule Renault 2.0 kampioenschap. Op een uiterst snel opdragende baan werd de Nijmeegse Q-dancer verrast door het grillige Drentse weer. Daar waar achteraf gezien slicks de beste keus zou zijn geweest, maakte Renger vandaag zijn gebruikelijke raketstart op regenbanden. Nadat de kopman van Van Amersfoort Racing ook slicks had laten monteren, demonstreerde Renger zijn vechtlust door in een magistrale race zich terug te knokken naar een indrukwekkende negende positie. En passant klokte de jonge HEAO-student ook de snelste rondetijd (1:21.118) van de race. Door vandaag twaalf punten te pakken heeft Renger nu tevens zijn Deense rivaal Kasper Andersen om de vierde plaats in dit ijzersterke internationale kampioenschap geklopt!

Met een verpletterende derde tijd in de kwalificatie, laat Renger alle kans open om morgen in de afsluitende race 100% te scoren. Na zijn dominante start-finish zeges tijdens het vorige raceweekend op de Sachsenring, heeft een van zelfvertrouwen blakende Renger zich voorgenomen om morgen in ieder geval weer de champagne te ontkurken op het podium.

RENGER: "Vandaag was genieten! Bij de start kon ik vanaf de vierde plaats direct aansluiten achter raceleider Pekka Saarinen en hem hard pushen. Toen ik niet veel later besefte dat we op de verkeerde banden gestart waren, ben ik snel naar binnen gedoken om slicks te halen. In tien snoeiharde 'do-or-die' ronden heb ik daarna alles gegeven om weer vooraan te komen. Jammer dat mijn snelste raceronde geen punten oplevert, want dat was 'ie absoluut waard! Morgen ga ik zeker knallen hier!"

NIEUWS en FOTO'S worden aangeboden door INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT. Voor meer informatie of fotografisch materiaal verwijzen we u graag naar Renger van der Zande's officiële website www.rengervanderzande.com of kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com)