Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Persbericht

Uiver bij landing licht beschadigd op luchthaven Den Helder

Lelystad, 9 juli 2005 - Bij aankomst op de luchthaven Den Helder is de historische Douglas DC-2 'Uiver' van het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad vanmiddag licht beschadigd. Toen het vliegtuig na de landing, rond 16.30 uur, tot stilstand was gekomen, klapte de linkerzijde van het landinggestel onverwacht in. Geen van de drie inzittenden raakte gewond.

De DC-2 heeft lichte schade opgelopen aan de linkervleugel en aan de propeller van de linkermotor.

Deze laatste nog vliegende DC-2 ter wereld, was eerder vanmiddag vanaf zijn thuisbasis Lelystad, zonder enig probleem, vertrokken. Het vliegtuig wordt in ons land door het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome vliegend gehouden, ter herinnering aan de spectaculaire deelname van de Uiver in de Londen Melbourne Race van 1934.

Inmiddels is het vliegtuig op zijn eigen wielen van de taxibaan gereden. Het vliegtuig zal morgen, op zondag, normaal worden tentoongesteld. Iedereen die het bijzondere vliegtuig een warm hart toedraagt, wordt uitgenodigd om morgen bij het tentoongestelde vliegtuig een donatie te doen voor de reparatie. Vanaf as. maandag kunnen ook bijdragen worden gestort via de internetsite van de Aviodrome: www.aviodrome.nl.

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto
* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl
* Website: www.aviodrome.nl

Peter F.A. van de Noort
Hoofd PR en voorlichting
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Adres: Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
Telefoon:

0320 - 289 858 / 06 22 19 70 42
Fax: 0320 - 289 841
E-mail: p.vdnoort@aviodrome.nl Website: www.aviodrome.nl

122df57.jpg