Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 9 juli

* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Rotterdam-West hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een actie preventief fouilleren gehouden in Spangen en Nieuw Mathenesse. In totaal zijn er 29 personen op straat gecontroleerd en 62 auto doorzocht. In beslag genomen zijn 38 steekwapens, vijf slagwapens en een busje CS-gas. Vier mensen werden aangehouden waarvan twee op grond van de Wet Wapens en Munitie. Eén automobilist is aangehouden omdat hij in een tas 1 kilo harddrugs had opgeborgen. De man is meegenomen naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM/HERKINGEN - Politiemensen van de districten Zuid, Oost en De Eilanden hebben vrijdag drie hennepkwekerijen ontmanteld. Na een melding over extreem hoge temperaturen van een elektriciteitsleiding en mogelijk brandgevaar werd vrijdagavond een onderzoek in een pand aan de Van Swietenlaan ingesteld. In de kamer van één van de woningen werd een hennepkwekerij van 300 planten aangetroffen. Tevens werd geconstateerd dat er sprake was van diefstal van stroom. Naar de eigenaar wordt een onderzoek ingesteld. Na klachten over stankoverlast werd vrijdagmiddag een onderzoek in een woning aan de Abraham Kuyperlaan ingesteld. In de woning werd een kwekerij van 400 planten aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachte.
In de kelder van een woning aan de Molendijk in Herkingen is een hennepkwekerij van 240 planten ontmanteld. In een ruimte naast de kwekerij werd afval gevonden van eerdere oogsten. De politie stelde een onderzoek in nadat er klachten over stankoverlast waren binnengekomen. Tegen de 39-jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt.
De hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur van de hennepkwekerijen zijn in beslag genomen en worden vernietigd.
* TWEE MANNEN AANGEHOUDEN NA BRAND IN HENNEPKWEKERIJ

ROTTERDAM - Vrijdagochtend omstreeks kwart voor zes ontstond er brand in een woning aan de Grieksestraat. De brandweer maakte 'middelbrand' en gaf een half uur later het sein 'brand meester'. Uit onderzoek bleek dat de brand vermoedelijk is ontstaan in de kelder van de woning, waar een hennepkwekerij werd aangetroffen. Tevens werd er nog een kleine hoeveelheid harddrugs in de woning en auto van de 45-jarige bewoner gevonden. De politie van het district Rotterdam-West heeft de 45-jarige man en een 26-jarige Rotterdammer aangehouden. Zij zijn voor verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau.
ROTTERDAM - In de nacht van vrijdag op zaterdag ontstond er een schietpartij op de Nijenrodeweg. Omstreeks half één werden er meerdere schoten gelost waardoor diverse auto's en woningen beschadigd raakten. Niemand raakte gewond.
De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in naar de verdachten en toedracht van de schietpartij.