Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Chardon neemt de leiding in Breda

09/07/2005

Breda, 9 juli 2005
Nadat Ysbrand Chardon gisteren in het onderdeel dressuur zijn meerdere moest erkennen in zijn Duitse rivaal Michael Freund, heeft de drievoudig wereldkampioen na twee onderdelen de leiding genomen in het individuele klassement van de internationale vierspanwedstrijd in Breda.
Chardon, die het deze wedstrijd zonder zijn favoriete paard Roxette moet stellen, de merrie staat thuis met een hoestje, was tevreden met zijn derde plaats in de marathon. Chardon's teamgenoten waren minder positief over hun resultaten.
Koos de Ronde liep door een rekenfout strafpunten op in het eerste traject van de marathon en miste hierdoor de overwinning in de marathon. Herman ter Harmsel, die in Breda voor het eerst deel uitmaakt van het Nederlandse team, miste in het laatste traject een verplichte doorgang en werd gediskwalificeerd. Het equipe staat, mede dankzij de snelle hindernistijden van De Ronde, toch op de respectabele tweede plaats in het landenklassement, voor Duitsland. In de individuele rangschikking heeft Chardon inmiddels een voorsprong van 7 punten opgebouwd op de Zwitser Werner Ulrich. Michael Freund bleef even haken in een van de hindernissen hindernis en is gezakt naar de derde plaats. Vaste gast in Breda Harry de Ruyter moest de wedstrijd staken nadat een van zijn paarden ten val kwam bij het uitrijden van een hindernis.
Bij de ponyvierspannen zorgde de Belgische menner Jan Nijs voor een verrassing door de marathon op zijn naam te schrijven. Martien van Veen was zeer tevreden met zijn tweede plaats. In de tussenstand gaat Nijs' landgenoot Bart Verdroncken aan de leiding, voor Martien Van Veen. Voor Verdroncken is dit een goed voorteken voor volgend weekend wanneer hij zijn land zal vertegenwoordigen tijdens het WK pony's in het Britse Catton Hall.
De NOS zal morgen, zondag 10 juli, op Nederland 2 een samenvatting uitzenden van de marathon.
Uitslagen:

www.hoefnet.nl/drivingresults/2005/NED/BREDA.20050708.20050710/