Gemeente Twenterand


Sterkste man en randactiviteiten hele "krachttoer" RTL5 en ondernemers helpen bekendheid Twenterand te vergroten

Volgende week zaterdag, 9 juli, staat de gemeente Twenterand in het teken van "De sterkste man van Nederland 2005". Op het Manitobaplein in Vriezenveen zal Vroomshoper Jarno Hams tussen 13.30 uur en 17.30 uur zijn titel proberen te prolongeren. Naast het krachtsportevenement is er een gezellig terras voor de toeschouwers, maar ook voor mensen die minder van sportevenementen houden is er op deze dag rond het Manitobaplein genoeg te beleven. Zo organiseert de Vriezenveense middenstand een braderie tussen 13.00 uur en 22.00 uur, dit op loopafstand van het Manitobaplein. Ook is de Koninklijke Landmacht met een wervingsstand, met onder andere een klimwand, aanwezig. Aansluitend aan "De sterkste man van Nederland 2005" treedt de Roofgarden-Partyband op.

Overigens heeft RTL5 het Manitobaplein als meest geschikte locatie voor de opnames van "De sterkste man van Nederland 2005" gekozen uit een aantal locaties in onze gemeente. Dat betekent echter niet dat er niets van de rest van Twenterand op televisie te zien is. Zo wordt er van enkele markante punten in Twenterand een filmpje opgenomen, dat tijdens de uitzendingen van "De sterkste man van Nederland 2005" op 10 en 17 september aanstaande om 18.30 uur op RTL5 wordt uitgezonden.

Omdat er rondom het centrum van Vriezenveen en het Manitobaplein het nodige op stapel staat zullen diverse wegen worden afgesloten. Het is dan ook raadzaam om te voet of op de fiets te komen, waardoor parkeerproblemen worden voorkomen. Op zaterdag 9 juli is het voor mensen die met de auto de evenementen in het centrum van Vriezenveen willen bezoeken raadzaam om te parkeren nabij sportpark "t Midden. Vanaf sportpark 't Midden is het een klein stukje lopen naar het Manitobaplein. De toegang tot "De sterkste man van Nederland 2005" is gratis.