NK Wakeboard Kabel

22.06.2005 / 19:02 / APS / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Nederlandse waterski bond

PERSBERICHT/UITNODIGINGsmart NK Wakeboard kabel in Enschede

Amsterdam - Het smart NK Wakeboard Kabel wordt gehouden op 9 en 10 juli in Enschede op de baan van Cable Waterski Twente op recreatieterrein:Het Rutbeek. De beste wakeboarders van Nederland strijden daar om de nationale eer.

Het NK Wakeboard kabel waarvan smart in 2004 voor het eerst de hoofdsponsor was, vond afgelopen jaar plaats in Almere onder overweldigende publieke belangstelling. Dit jaar zal de belangstelling in Enschede niet anders zijn. Het evenement is namelijk vrij toegankelijk voor publiek dat weer een spectaculaire sportshow voorgeschoteld zal krijgen door de deelnemers aan het NK. De tricks die de wakeboarders hoog in de lucht uitvoeren, zijn adembenemend om naar te kijken.

Afgelopen jaar werden Martijn Nuis (Enschede) en Denise de Haan (Almere) Nederlands kampioen wakeboard kabel. Met name Denise de Haan uit Almere is een wakeboardster die ook internationaal nadrukkelijk aan de weg timmert. Op basis van haar prestaties tijdens de Europese Kampioenschappen in 2004 waar zij ongeslagen eerste werd, zendt het NOC NSF haar dit jaar uit naar de World Games, een prestigieus toernooi voor niet Olympische sporten dat in juli in Duitsland plaatsvindt.

Wakeboarden is een sport die sterk in opkomst is. Nederland telt inmiddels vele talenten die op nationaal, Europees en zelfs op wereldniveau hun medailles hebben verdiend. Het wakeboarden Kabel is één van de disciplines waarvoor de Nederlandse Waterski Bond officiële wedstrijden organiseert. Daarom valt het NK Wakeboard onder auspiciën van de NWB.

Op 13 en 14 augustus vindt het smart NK Wakeboard boot plaats op de Bosbaan in Amsterdam.