Gemeente Culemborg

PERSBERICHT Culemborg, 22 juni 2005 Culemborg van Slag
Zaterdagavond 9 juli start het zomerfeest Culemborg Bijvoorbeeld met het muziekspektakel Culemborg van Slag, een combinatie van slagwerk en dans. Tussen 21.00 uur en 23.00 uur zijn er diverse optredens op de Markt in de binnenstad van Culemborg. Het thema van Culemborg Bijvoorbeeld is `Dance City', daarom is er dit jaar ook veel aandacht voor dans. Hiermee is Culemborg van Slag gevarieerder dan ooit.
De laatste drie jaar was Culemborg van Slag vooral een meezingfestijn. Dit jaar is de aanpak drastisch veranderd en staat dans samen met slagwerk centraal, zodat het past bij het thema `Dance City'. Het programma van Culemborg van Slag start met een Chinese leeuwendans. Spelers springen op lange stokken en beelden ondertussen van alles uit. Daarna treedt percussiegezelschap Naperoni op. Achter deze exotische benaming gaan een aantal bekenden schuil: Nando Russo, slagwerkcollega van Elbertse uit Amsterdam en al eerder in de Lekstad te zien, Peter Elbertse zelf en de drummers Robert Jan van Schoonacker en Niek van Wiggen. Vervolgens brengt Tango Dorado de tango ten gehore waarop ook zeer gepassioneerd de tango gedanst wordt. De slotact van deze avond is capoeira, een Braziliaanse combinatie van muziek, acrobatiek, dans en gevecht. Ondersteund door muziek draaien en balanceren twee spelers door middel van soepele bewegingen om elkaar heen, wat een erg spectaculair gezicht oplevert.
Met deze bonte mix van stijlen en gezelschappen krijgen de bezoekers geen doorsnee voorstelling te zien. De organisatie wil experimenteren en bezoekers kennis laten maken met nieuwe dingen. Noot voor de redactie: neem voor meer informatie hierover contact op met Karin Helsloot van het team communicatie, tel. 0345477 721.

Team Communicatie
Ridderstraat 250
4101 BK Culemborg
Telefoon 0345 ­ 477720/477721