Ingezonden persbericht



De PvdA organiseert vandaag actie Baas in eigen Baarsjes!

Er zijn zo weinig vrouwen politiek actief in De Baarsjes, dat de PvdA nu echt alles uit de kast trekt. Zaterdag 9 juli vragen Tweede Kamerleden Khadija Arib en Jet Bussemaker vrouwen wat ze zouden veranderen als ze een dag de baas waren in De Baarsjes. Op die manier wil de PvdA duidelijk maken dat de stadsdeelpolitiek vrouwen hard nodig heeft. Want we kunnen toch niet accepteren dat er meer vrouwelijke PvdA kamerleden in De Baarsjes wonen dan leden van de stadsdeelraad?

Tot voor kort waren er geen vrouwelijke raadsleden in De Baarsjes. Een onaanvaardbare situatie aldus de PvdA. De deelraad moet een afspiegeling vormen van de bevolking van ons stadsdeel, maar dat is zij op het moment niet: dat er nu twee vrouwen lid zijn van de deelraad is een mager begin.

Volgend jaar, in maart 2006 zullen de nieuwe verkiezingen plaatsvinden. De PvdA gaat alles op alles zetten om te zorgen dat de kandidatenlijst voor de helft uit vrouwen bestaat. "In 2006 mag je toch verwachten dat vrouwen hun plek in de politiek opeisen: tijd voor een politieke emancipatiegolf in De Baarsjes. Want politiek is te belangrijk om alleen aan mannen over te laten!" aldus Arco Verburg, portefeuillehouder in de Baarsjes.

Daarom organiseert de PvdA Baarsjes op 9 juli de actie Baas in eigen Baarsjes. Jet Bussemaker en Khadija Arib gaan de straat op om vrouwen te vragen wat ze zouden veranderen aan de Baarsjes als ze voor een dag de baas waren in het stadsdeel. Om te weten wat er onder vrouwen leeft, maar ook om hen aan te zetten tot nadenken over hun mogelijke rol in de stadsdeelpolitiek.

De PvdA Baarsjes hoopt dat de actie succes heeft, eind augustus sluit de termijn waarop mensen zich kunnen aanmelden als kandidaat.