Politie Zeeland


---

Z-3774-2005 Onder invloed
In de Axelsestraat in Heikant kreeg een 47-jarige automobilist uit Herten (D) zaterdag om 05.12 uur een rijverbod van 6 uur omdat hij meer dan 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had.

In de Brouwerijstraat in Oostburg kreeg een 19-jarige automobilist uit de gemeente Sluis zaterdag om 01.35 uur een rijverbod van 2 uur omdat hij meer dan 1 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had.

In de Nieuwediepstraat in Terneuzen kreeg een 27-jarige automobiliste uit de gemeente Terneuzen zaterdag om 05.05 uur een rijverbod van 1 uur omdat zij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had.

In de Nieuwstraat in Terneuzen werd zaterdag om 01.34 uur een 38-jarige man uit Hulst aangehouden.
Hij trapte, onder invloed van alcohol, tegen een verkeersbord. Hij kreeg twee bekeuringen: 1 voor baldadigheid en 1 voor openbare dronkenschap.

Z-3775-2005 Diefstal afvalbakken
In de nacht van vrijdag op zaterdag werden op de Kanaalkade in Axel twee afvalbakken met oud papier gestolen.
De oud-papiercontainers stonden op de stoep om geleegd te worden en werden, nog gevuld, weggenomen.

Z-3776-2005 Winkeldiefstal
Op het Princebolwerk in Hulst werd vrijdag om 17.05 uur een 69-jarige man uit Beveren aangehouden wegens winkeldiefstal.
Hij had in een winkelpand in de Gentsestraat 6 T-shirts gestolen. Hij deed afstand van de kleding en werd na verhoor, met een proces-verbaal op zak, weer in vrijheid gesteld.

W-3777-2005 Inbraak in horecabedrijf
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een horecabedrijf in de Kanaalstraat in Oost-Souburg.
De toegang werd geforceerd en uit het bedrijf werden een onbekend geldbedrag en rookwaar, waarvan ook de hoeveelheid niet bekend is, gestolen.

O-3778-2005 Aanrijding in Brouwershaven
Vrijdag om 20.30 uur vond op de kruising Delingsdijk / Zuidernieuwlandweg een aanrijding plaats.
Een 59-jarige automobiliste uit de gemeente Schouwen-Duiveland reed over de Zuidernieuwlandweg, komende uit de richting van Kerkwerve. Zij verleende op de kruising geen voorrang aan een van links komende 24-jarige bestuurder uit Harmelen. Allebei de auto's liepen bij de aanrijding schade op.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland