1e persbericht van zaterdag 9 juli 2005

Eindhoven 09-07-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Asociale automobilist raakt rijbewijs kwijt

Een 24-jarige automobilist uit Eindhoven is zaterdag om 1.11 uur door de politie op de Airbornelaan aangehouden. Dat gebeurde nadat hij tot tweemaal toe door rood reed, veel te dicht op de bumper van andere autos zat, rechts inhaalde en zowel op de Eerste Lieven de Keylaan als op de J.F. Kennedylaan, met meer dan 100 km/u reed. Op beide wegen geldt een maximum snelheid van 50 km/u. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Aanhouding en rijbewijs kwijt na weigeren ademtest

De politie hield zaterdagochtend omstreeks 3.30 uur in de Cortenbachstraat een 37-jarige automobilist uit Veldhoven aan. Door zijn rijgedrag werd hij staande gehouden voor een alcoholcontrole. Hij weigerde echter mee te werken. Daarop is zijn rijbewijs ingevorderd en krijgt hij een proces-verbaal.

Veldhoven: Dronken bestuurder levert rijbewijs in

In een woning aan de Witvrouwsberg is zaterdagochtend om 4.15 uur een 25-jarige Veldhovenaar aangehouden. Hij was kort daarvoor betrokken bij een aanrijding op de Middelberg. De man had te veel gedronken. Hij blies een promillage van ruim 1,35. Zijn rijbewijs is daarop ingenomen. Tegen hem is ook een proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Gewonde na botsing tussen twee brommers

Door nog onbekende oorzaak botsten om 2.34 uur op de Europalaan twee bromfietsers op elkaar. Een 20-jarige bestuurder uit Knegsel raakte daarbij gewond. Met schaafwonden en verwondingen aan het hoofd en pols is hij per ambulance overgebracht naar het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. Zijn passagier, een 20-jarige Veldhovenaar, bleef ongedeerd. De andere bromfietser, een 21-jarige man uit Veldhoven, had te veel drank op en werd daarop aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Vrouw aangehouden na mishandelen dochter

De politie heeft vrijdagavond om 23.10 uur een 54-jarige vrouw uit Valkenswaard aangehouden voor de woning van haar 23-jarige dochter. De dochter zou bij een ruzie door haar moeder zijn geslagen. Het slachtoffer heeft bij de mishandeling verwondingen opgelopen aan arm en nek. De verdachte is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.