Politie Groningen

Persberichten zaterdag 9 juli 2005

Provincie Groningen 09-07-2005 -

Ezinge aangifte diefstal rubberboot met buitenboordmotor Een 50-jarige inwoner van Ezinge heeft aangifte gedaan van de diefstal van zijn rubberboot met buitenboordmotor. De boot is vermoedelijk ontvreemd in de nacht van woensdag 6 juli op donderdag 7 juli jongstleden.Vermoedelijk is de boot weggesleept vanaf de aanlegplaats van het water bij de Schoolstraat in Ezinge. De schade bedraagt bijna 3000 euro. Het gaat om een witte Alppa met een buitenboordmotor van het merk Evinrude. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Zuidhorn, te bereiken onder 0900-8844.

Nieuwe Pekela: auto tegen boom totaal vernield, bestuurster ongedeerd Een 21-jarige inwoonster van Slochteren bleef vrijdagavond wonderwel ongedeerd, nadat ze met haar auto op de Provincialeweg N36 bij Nieuwe Pekela tegen een boom was gebotst. Haar auto raakte totaal vernield en kwam na de botsing op de ventweg op de zijkant terecht. Volgens de bestuurster raakte ze de macht over het stuur kwijt toen ze plotseling hard moest remmen, omdat ze bij nader inzien een inhaalmanoeuvre moest staken vanwege de verkeerssituatie. Er waren geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken. Een bergingsbedrijf heeft het wrak afgevoerd.

Zuidbroek: doorrijdende automobilist onder invloed aangehouden Een 39-jarige automobilist uit Zuidbroek is vrijdagavond aangehouden voor het rijden onder invloed en het doorrijden na een aanrijding. De man veroorzaakte met een alcoholpromillage van 2.5 op de Kerkstraat in Zuidbroek een aanrijding met een voorligger. Daarna ging hij er tussenuit achternagezeten door de benadeelde. Op de rotonde van de Beneluxweg in Zuidbroek verloor de doorrijder de macht over het stuur en reed pardoes de sloot in. Hij kroop uit de auto en vluchtte weg het weiland in. De gewaarschuwde politie volgde samen met het slachtoffer het spoor van de verdachte. Toen hij even verderop werd aangetroffen sprong hij over een hek en vervolgde zijn weg via de Kerkstraat. Daar werd hij door een politiesurveillance die inmiddels was omgereden ingerekend. Uit het onderzoek bleek, dat zijn auto niet was verzekerd. Tevens was de APK verlopen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Omdat bleek dat hij nog 50 dagen moest zitten werd hij meteen vastgehouden voor Justitie.

Groningen: politie houdt 16 verdachten van openlijke geweldpleging aan De politie heeft vrijdagnacht op het Schuitendiep in Groningen 16 mannen aangehouden. De groep, allen inwoners van Groningen en in de leeftijd van 18 tot 22 jaar, belaagde een 34-jarige automobilist uit Eelde en een inzittende die toevallig voorbijkwamen. De automobilist kwam tot stilstand omdat de groep op de rijbaan aan het dollen was onder elkaar. Toen hij probeerde toch door te rijden werd dat door enkelen uit de groep belet.
Vervolgens sprong een van hen op de motorkap, terwijl anderen tegen de zijkant sloegen en schopten. Nadat het portier van de auto werd opengetrokken gaf de angstige automobilist gas en slaagde erin om weg te komen. Hij reed rechtstreeks naar het politiebureau waar hij aangifte deed. De gewaarschuwde politie mobiliseerde inmiddels voldoende mensen om de groep aan te houden. Aan het politiebureau legde iedereen een verklaring af over het incident. Het merendeel kon daarna weer naar huis. Een 19 en een 22-jarig lid van de groep is voor nader onderzoek ingesloten. Zij hebben vermoedelijk een hoofdrol gespeeld, maar wilden daar vrijdagnacht niet voldoende over verklaren. Zij worden in de loop van de dag nader verhoord. De auto raakte beschadigd. Er zaten op de zijkant enkele deukjes. De juiste schade moet nog worden vastgesteld.

Groningen: automobilist onder invloed aangehouden
Een 37-jarige inwoner van Oosterwolde is vrijdagnacht op de Pelsterstraat in de stad aangehouden voor het onder invloed van alcohol besturen van een auto. Twee leden van de parkeerpolitie zagen de man in de Nieuwstad rijden met een veel hogere snelheid dan het bordje 25 km op de auto aangaf. Ze waarschuwden hun collegas van de surveillancedienst. Dezen dwongen de man op de Pelsterstraat tot stilstand. Daarbij bleek dat de man had gedronken. Aan het politiebureau bleek hij 1.2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De auto, voorzien van een bordje 25 km, was niet verzekerd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de status van het voertuig. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: politie zoekt getuigen zware mishandeling
De politie is nog op zoek naar getuigen van een zware mishandeling die donderdagnacht heeft plaatsgevonden in een discotheek aan de Gelkingestraat. Daar werd, zoals vrijdag gemeld, een17-jarige jongen uit Haren met een glas tegen het hoofd geslagen en enkele keren geschopt. Als verdachte is een 24-jarige Groninger aangehouden. Het slachtoffer blijkt achteraf een slagaderlijke verwonding te hebben opgelopen. Om een duidelijk beeld te kunnen vormen van het gebeuren in de discotheek wil de politie toch graag met meer getuigen spreken. Zij worden verzocht contact op te nemen met het crimeteam van het politiebureau Centrum aan de Rademarkt, telefonisch te bereiken onder 0900-8844 (lokaal tarief). De 24-jarige verdachte zit nog vast.