Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zaterdag 9 juli

Alkmaar 09-07-2005 - 13.38 uur

Verkeerscontroles

Heerhugowaard, vrijdag 8 juli 2005

Op vrijdagmiddag werd een algemene verkeerscontrole gehouden op de Newtonstraat in Heerhugowaard. Hierbij kregen 41 bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van een veiligheidsgordel, te snel rijden (hoogst gemeten snelheid 97 in plaats van de toegestane 50kmper uur) en het niet handsfree bellen.

Alkmaar, vrijdag 8 juli2005

Op vrijdagmiddag omstreeks 15.45 uur kreeg een 61-jarige man uit Zuid-Scharwoude een bekeuring omdat hij een radardetector in zijn bedrijfsauto had. De detector werd in beslag genomen. De bestuurder werd gecontroleerd op de Noorderkade in Alkmaar.

Heerhugowaard, vrijdag 8 juli 2005

Op vrijdagavond werd een controle uitgevoerd met een opvallende politiemotor in de omgeving Heerhugowaard. De controle was gericht op bromfietsen. In totaal kregen 12 bromfietsers een bekeuring, hoofdzakelijk wegens het niet dragen van een valhelm. Daarnaast kregen nog eens 18 bestuurders een bekeuring vanwege niet handsfree bellen, het niet dragen van een veiligheidsgordel en diverse verkeersovertredingen.

Heerhugowaard, vrijdag 8 juli 2005

Op vrijdagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Smaragd in Heerhugowaard. Vijf bestuurders kregen een bekeuring omdat zij sneller reden dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 78 km per uur.

Vrachtwagen in bebouwde kom

Westfriesland, zaterdag 9 juli 2005

In de nacht van vrijdag op zaterdag is in diverse dorpen in de gemeente Noorder-Koggenland gecontroleerd op geparkeerd staande vrachtwagens binnen de bebouwde kom. Door de bevolking werd geklaagd over het parkeergedrag van grote voertuigen zoals vrachtwagens, bussen en trekkers met oplegger. Parkeren van deze voertuigen binnen de bebouwde kom is verboden. Er werden echter geen overtredingen geconstateerd.

Alcoholcontrole

Regio, zaterdag 9 juli 2005

Van vrijdag op zaterdag werden op diverse plaatsen in de regio alcoholcontroles gehouden. In totaal kregen negen bestuurders een bekeuring omdat zij meer alcohol in hun adem hadden dan de toegestane 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De waarden varieerden tussen 275 en 775 ug/l. Van juist een slok teveel tot drieëneenhalf keer het wettelijk toegestane maximum. Bovendien moesten drie personen hun rijbewijs inleveren. Het ging daarbij om de volgende gevallen:

Op vrijdagavond omstreeks 23.50 uur werd op de Kerkstraat in Hoorn een 42-jarige man uit Hoorn in een personenauto gecontroleerd. Hij blies 775 ug/l. De man reed al slingerend achteruit een eenrichtingsverkeersweg in.

Op zaterdagmorgen omstreeks 03.15 uur werd op de Jan Verfailleweg in Den Helder een 30-jarige Nieuwedieper gecontroleerd. Bij een rijbewijscontrole bleek ook dat de man had gedronken. Hij ging er echter vandoor, maar kon op de Texestroomlaan worden achterhaald. Vervolgens weigerde hij mee te werken aan een ademanalyse. Hiervoor krijgt hij een proces-verbaal. Ook moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Op zaterdagmorgen omstreeks 04.00 uur werd een 27-jarige man uit Den Burg op de Kogerweg in zijn woonplaats gecontroleerd bij een routinecontrole. De man blies 645 ug/l.

Politieman aangereden

Hoorn, zaterdag 9 juli 2005

Op zaterdagmorgen omstreeks 02.50 uur hoorde een 39-jarige politieagent uit Hoorn op de Roode Steen in Hoorn een bromfiets aankomen. Hoewel de politieman een duidelijk stopteken gaf, probeerde de bromfietser op het laatste moment om de politieman heen te sturen. Hierbij werd de agent aan zijn been geraakt. De bromfietser kon ter plaatse worden aangehouden. Het ging om een 17-jarige jongen uit Hoorn. De bromfiets bleek niet te zijn verzekerd. Bovendien bleek deze te zijn omgebouwd. Onderzocht wordt of de bromfiets als motorfiets aangemerkt kan worden. De bromfiets is in beslag genomen. De politieman liep licht letsel op. De jongen verklaarde dat hij niet wilde worden gecontroleerd, maar dat het niet zijn bedoeling was de politieman aan te rijden.

Aanrijding met vuilcontainer

Alkmaar, zaterdag 9 juli 2005

Op zaterdagmorgen omstreeks 04.10 uur raakte een 28-jarige Alkmaarder gewond bij een eenzijdig ongeval op de Arubastraat in zijn woonplaats. De man reed op een bromfiets en zag te laat dat er een grote stalen afvalcontainer op de rijbaan stond. Hij reed er frontaal tegenaan. Het slachtoffer liep diverse kneuzingen op en moest voor behandeling worden overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Aanrijding met letsel

Wieringerwerf, zaterdag 9 juli 2005

Op zaterdagmorgen omstreeks 07.20 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Robbenoordweg Oom Keesweg te Wieringerwerf. Een 20-jarige man uit Wieringewerf reed in een personenauto over de Robbenoordweg. Bij hem in de auto zat een 18-jarig meisje uit Hippolytushoef. Op genoemde kruising werd geen voorrang verleend aan een bestelauto, die van rechts over de Oom Keesweg aan kwam rijden. Deze bestelauto werd bestuurd door een 37-jarige man uit Slootdorp. Bij de aanrijding raakten beide autos van de weg. De bestelauto belandde in een droge sloot. Alle betrokken raakten gewond en moesten overgebracht worden naar een ziekenhuis. De man uit Wieringerwerf liep borstletsel en een armfractuur open werd overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. Het meisje werd met mogelijk inwendig letsel overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn. De man uit Slootdorp werd met de traumaheli met mogelijk hersenletsel overgebracht naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam.

Nepwapen

Den Helder, vrijdag 8 juli 2005

Op vrijdagavond omstreeks 19.15 uur kwam en bij de politie een melding binnen dat er bij de bushalte aan de Waddenzeestraat een persoon met een pistool zat. Bij controle bleek de man al met de bus weg te zijn gereden. Hij kon op basis van het signalement echter worden achterhaald. Het ging om een 16-jarige jongen uit Den Helder. Hij bleek een speelgoedpistool bij zich te hebben. Dit pistool had hij gewonnen op de kermis. Het gaat echter om een speelgoedwapen dat zo echt lijkt dat het onder de wapenwetgeving valt. Tegen de jongen wordt dan ook proces-verbaal opgemaakt. De politie waarschuwt kermisgangers in geen geval wapens als prijs te accepteren.

Doorgeladen wapen

Zwaag, zaterdag 9 juli 2005

Op zaterdagmorgen omstreeks 01.20uur kreeg de politie melding van een dreigende sfeer op de Akkerwinde in Zwaag die mede veroorzaakt zou worden door een man met een vuurwapen. Ter plaatse werd de politie gewezen op een 60-jarige man die achter enkele autos stond. Toen de politie daar ging kijken zagen zij een doorgeladen vuurwapen in de bosjes liggen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het wapen werd in beslag genomen en voor onderzoek naar het politiebureau gebracht. De aangehouden verdachte verklaarde het wapen wel weg te hebben gegooid, maar een eigenaar ervan te zijn.

Drugs

Waarland: zaterdag 9 juli 2005

Op zaterdagmorgen omstreeks 00.05 uur werd een 32-jarige man uit Noord-Scharwoude gefouilleerd door bewakingspersoneel bij een festival in Waarland. De man bleek drugs bij zich te hebben en werd overgedragen aan de politie. Deze constateerde had het vermoedelijk om 4 XTC-pillen ging. De verdachte verklaarde dat ze vooreigen gebruik waren. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De pillen werden in beslag genomen.

Inbraak woning

Schagen, zaterdag 9 juli 2005

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in een woning aan de Verzetslaan in Schagen. De daders zijn vermoedelijk binnengekomen door via de brievenbus de voordeur te openen. Uit de woning werden in ieder geval een digitale videocamera en een GSM ontvreemd.